Psiha i seks 14. travnja 2023.

Kako će retrogradni Merkur u travnju i svibnju utjecati na svaki horoskopski znak

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dok će nekim horoskopskim znakovima retrogradni Merkur unijeti potpuni kaos u život, drugi već imaju uređenu sposobnost prilagođavanja i najnevjerojatnijim događajima te će biti sigurni.

U mitologiji je Merkur bio glasnik bogova, a u današnjem svijetu ga vežemo uz komunikaciju i tehnologiju pomoću koje komuniciramo poput računala ili pametnih telefona. Upravo zato se tijekom retrogradnog Merkura predviđaju šumovi u komunikaciji te trebamo biti posebno pažljivi kako ćemo drugima prenijeti svoju poruku. Naizgled unazadno kretanje Merkura u odnosu na Zemlju događa se tri ili četiri puta godišnje, svaki put kroz tri ili četiri tjedna. 

Predretrogradno vrijeme započelo je 7. travnja, a u to vrijeme su se možda pojavile male greške u komunikaciji koje nisu izazvale velike probleme. Prava retrogradna putanja započinje 21. travnja i trajat će tri i pol tjedna. U ovom periodu trebamo sve uzeti s malom dozom sumnje, od poslovnih ponuda do izjava ljubavi. Moguće je da će se dogoditi neobjašnjivi i potpuno neočekivani događaji i nove informacije koje će vam promijeniti život, a za sve je odgovoran Merkur. Ako "preživite" ove događaje do 14. svibnja znajte da je najgore prošlo, za sada. Do 31. svibnja imate vremena ponovno uspostaviti ravnotežu i pripremiti se za kratki period sjene koju ostavlja retrogradni Merkur. Nakon kraja svibnja, možete živjeti sretno i opušteno do 23. kolovoza kada Merkur ponovno kreće u retrogradnu putanju. Što to znači za svaki horoskopski znak? Pročitajte u nastavku. 

Ovan

Ako ste rođeni u znaku ovna, osjećat ćete se kao da vas je najgori dio retrogradnog Merkura 2023. zaobišao ovaj put. Dolazi par dana nakon što je Mjesec u znaku ovna već završio što je dobro za vas. Sam Merkur je bio u ovnu na početku travnja, ali se to promijenilo, pa dio ovnova osjeća kao da su prošli kroz predretrogradno bez ijednog problema i da će biti lagan put pred njima. S druge strane, darežljivi Jupiter je u vašem znaku pa vam se mogu ponuditi impresivne poslovne ponude. Vaš vladajući planet Mars je u ljubavnom znaku raka pa osjećate da će vaš ljubavni život ovog puta krenuti uzlaznom putanjom, no onda dođe retrogradni Merkur i promiješa sve. Nemojte paničariti, nosite se s tim sasvim dobro, a najgore što vam retrogradni Merkur može učiniti jest pomutiti stvari koje vas ionako ne brinu previše.

Bik

Trenutak kojeg niste rado čekali je stigao. Retrogradni Merkur u travnju 2023. je tu da stavi svu pozornost na vas. Tijekom tri cijela tjedna i još par dana, Merkur će biti retrogradan u biku. Vaš znak voli mir, predvidljivost i rutinu. S retrogradnim Merkurom u vašem znaku, vjerojatno ćete doživjeti upravo suprotno stoga budite upozoreni. Dobra vijest je da to nije cijeli dan i nije svaki dan, samo dovoljno da vas tu i tamo izbaci iz ravnoteže. Ne dajte se omesti u svakodnevnim aktivnostima i pokušajte uzemljenje pronaći u svojim hobijima i dragim ljudima koji vas uvijek razumiju.

Blizanac

Vi i Djevica ste dva znaka koja su pod vladavinom Merkura, što znači da vas retrogradni Merkur može baciti u kaos, a to će vam se činiti gotovo osobno. Za razliku od djevica koje vole organiziranost, sretna stvar za vas je to što blizanci prosperiraju u kaosu. Kaos je upravo ono što retrogradni Merkur u travnju 2023. donosi, pa se ne osjećate previše izvan ravnoteže kada se pojavi. Venera, planet ljubavi i ljepote, je u vašem znaku tijekom većeg dijela retrogradnog Merkura, pa se možda ne pojavljujete na poslovnim sastancima i ne odgovarate na poslovne e-mailove, ali s druge strane, veliki ste hit u ljubavnom životu. Jedna od čudnih stvari koje retrogradni Merkur radi je vraćanje starih ljubavnika u vaš život, a vi ćete imati nekoliko iznenađujućih zahtjeva za prijateljstvo na društvenim mrežama.

Rak

Ovaj retrogradni period započinje odmah nakon mladog Mjeseca u ovnu. Drugi put ove godine, što je rijetko. Dok Mjesec raste, raste i vaš osjećaj vlastite sudbine. Mjesec je vaš vladar, a njegov rast i smanjivanje je nešto što osjećate u svojem tijelu. Međutim, Mjesec raste dok je Merkur u kaosu što vam otežava odluku u kojem smjeru želite ići. Bez obzira jeste li introvertni ili ekstrovertni, ne možete odabrati. Kada Mjesec doseže svoj vrhunac 5. svibnja, vaša osjetljivost doseže vrhunac, a ostatak retrogradnog perioda nije tako loš za vas. Mjesec opada, a s njime i vaša briga o velikim odlukama.

Lav

Cijeli retrogradni period se događa kada je Merkur u biku. Zanimljivo je da se cijeli retrogradni period događa i kada je Sunce u biku. Vi ste znak kojim vlada Sunce, pa iako retrogradni period može biti malo neuredan za dominantnu osobu kao što ste vi, veza s bikom čini period retrogradnog Merkura u travnju 2023. godine manje zastrašujućim za vas. Svaki dan, dok živite stvarnost bika, Merkur ubacuje neke bikovske elemente u vaš život. Možete ih sve podnijeti jer su vam predvidljivi i poznati.

Djevica

Merkur je vaš vladajući planet, što retrogradne periode čini malo težima za vas. Osim toga, retrogradni period u travnju 2023. godine je u biku koji je zemljani znak poput vas. Zbog toga će utjecaj biti veći na zemljane znakove jer će se dotaknuti komunikacijskih centara koji su važni za njih. Neuredan zaslon na računalu je jedna od vaših najgorih noćnih mora, a ovaj retrogradni period bi vas mogao pogoditi tamo gdje boli. Izbjegnite stres ponovnog uređivanja svojih aplikacija, dopustite im da postanu kaotične koliko god žele, sve dok se Merkur ne prestane kretati unatrag. Ostavite čišćenje za tada. Isto primijenite na druge aspekte života.

Vaga

Vaga i bik imaju mnogo zajedničkih osobina. Oboje su pod vladavinom Venere, boginje ljubavi i ljepote, te planeta odnosa i doma. I vaga i bik cijene mir i stabilnost, pravu ljubav i minimalnu dramu. Napad na jednog od njih je napad na oboje, pa kada je Merkur retrogradan u biku, nije samo bik taj koji se bori s gubitkom pošiljki i izgubljenim dnevnicima, to osjeća i vaga. Tražite podršku jedni od drugih. Nitko od drugih znakova neće razumjeti kroz što prolazite.

Škorpion

Bik i škorpion stoje jedan nasuprot drugom na zodijačkom kolu. To znači da se dopunjuju i savršen su primjer suprotnosti koje se privlače. Gdje je bik jednostavan, škorpion voli komplicirati. Ako je bik najtradicionalniji znak, škorpion krši sva pravila. Ova opozicija znači da kada je Merkur retrogradan u biku, stvarajući kaos u svakom bikovskom osjećaju, to je upravo vrijeme kada se škorpion osjeća u vrhuncu moći te da se sve odvija prema njegovim željama. Iskoristite ovaj period za važne odluke i nove ideje.
 

Možda te zanima... Znakovi Zodijaka koji najviše paničare u kriznim vremenima Psiha i seks

Strijelac

Vaš najveći dar je znati se smijati u lice opasnosti. Retrogradni Merkur nije baš opasan za vas, ali je definitivno iritantan. Vaša sposobnost smijanja u lice frustracijama bit će testirana. Vaš slobodni duh i avanturistička priroda također znače da se lako prilagođavate i ne dopuštate da vas išta obori. Znate li kome bi ovakav stav tijekom retrogradnog razdoblja bio koristan? Doslovno svima. Izađite iz svojih okvira, smijte se puno i pozovite svoje prijatelje na druženje. Njihovi telefoni možda neće raditi, ali njihova srca su s vama.

Jarac

Prošli retrogradni Merkur bio je u vašem znaku i to ste pošteno osjetili. Ovaj put nije u jarcu, ali je u biku koji je također zemljani znak, pa je i dalje iritantan za vas. Zemljani znakovi vole stvari poput stabilnosti i sigurnosti, a s retrogradnom putanjom koja dolazi, to će vam sve biti oduzeto. Od svih zemljanih znakova, upravo vi imate poseban dar da znate kako navigirati kroz neočekivane situacije i preokrenuti ih u svoju korist. Iskoristite ovaj dar i vozite se glatkom cestom kroz retrogradni Merkur u travnju 2023. sve do svojih ciljeva.
 

Možda te zanima... Dva tipa svakog horoskopskog znaka, koji je vaš? Psiha i seks

Vodenjak

Nije retrogradni Merkur u travnju 2023. taj koji vas stresira, to je Pluton. Merkur, planet komunikacije, ulazi u retrogradnu kretnju 21. travnja i to vas uopće ne uznemiruje. Vi ste fleksibilna osoba i slomljeni zaslon telefona vas ne usporava, kao niti propušteni poziv od šefice. Međutim, drugi retrogradni planet uskoro se pridružuje kaosu. Pluton, planet smrti i ponovnog rađanja, prvi se put nakon više od 200 godina pojavio u vašem znaku ovog ožujka. U svibnju, Pluton započinje retrogradnu šetnju što u kombinaciji s Merkurom može stvoriti svakakve nerede oko vas. Fokusirajte se na to da ostanete vjerni svojim vrijednostima i procijenite svaku situaciju iz vlastite perspektive, a ne tuđe, i preživjet ćete obje retrogradne šetnje.

Riba

Razdoblje retrogradnog Merkura u travnju 2023. godine prilično je mirno za vas. Vaš vladajući planet Neptun je u vašem znaku pa ne očekujete puno iznenađenja u osobnom životu, financijskoj stabilnosti ili karijernom putu. Međutim, s obzirom da su vaše interakcije s drugima ključne za sretan život, obožavatelji ste komunikacije te će za vas biti osjetan pomak u planetu komunikacije, Merkuru. Razgovori izvan konteksta činit će se čudni za vas. Kada pokušate dati kompliment, a netko ga shvati kao uvredu ili kada pokušate dogovoriti planove s drugima i oni pogrešno shvate i ne pojave se, takvi će vas događaji osjetno izbaciti iz ravnoteže i stresirati. Budite spremni na to tako da najbolje planirajte vrijeme za sebe tijekom retrogradnog perioda.
 

Možda te zanima... Veliki ljubavni horoskop za travanj za sve znakove Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.