Psiha i seks Seks i veze 22. lipnja 2016.

Dva sigurna načina da sačuvaš brak i ojačaš ljubav

Brak_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema anketi provedenoj među stručnjacima za mentalno zdravlje, najbolji način da spriječiš razvod braka je poboljšanje komunikacije, a odmah iza toga je to da partnera staviš na prvo mjesto (čak i ispred djece).

Ovi rezultati nisu iznenađujući s obzirom na to da se komunikacijski problemi navode se kao najčešći razlog koji vodi do razvoda (65%), a slijedi ga nemogućnost rješavanja sukoba.

Izvori sukoba

  • Najčešće primjedbe, zbog kojih muškarci pomišljaju na razvod, su prigovaranje/gunđanje partnerice, a odmah nakon toga to što supruga ne pokazuje dovoljno zahvalnosti.
  • Kod žena, većina njih kao najveći problem navodi nedostatak uvažavanja njihovih osjećanja i mišljenja, a slijedi to što ih njihovi partneri ne slušaju ili previše pričaju o sebi.

Osobine uspješnih parova?

  • Osobe koje imaju uspješnu vezu/brak slijede vlastite pojedinačne hobije i interese, a osim toga usavršili su i vještinu "zdravog svađanja".
  • Stručnjak Ashley Davis Bush savjetuje: "Konflikti su neizbježni. Ali oni su i korisni, ako ih koristiš produktivno. Koristi jezik poštovanja i budi spremna poslušati partnera."

Znaš li kojih je 12 stvari gore od prevare?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.