Psiha i seks Moje emocije 03. lipnja 2021.

8 stvari koje su muškarcima odbojne kod žena, a one to rade svaki dan

Muškarci
Foto: shutterstock Žene su sklone previše analizirati i razmišljati o postupcima svojih muškaraca.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina žena želi znati kako privući i zadržati muškarca. U ovom članku bavit ćemo se stvarima koje generalno odbijaju muškarce. Što god da odlučiš napraviti ili ne napraviti s ovim saznanjima dobro je da budeš upoznata s njima, je li tako.

Previše razmišljanja i analiziranja

Žene su sklone previše analizirati i razmišljati o postupcima svojih muškaraca. Pokušavaju čitati njegove misli i na kraju promaše. Ne moraš analizirati svaki njegov korak ili potez. Nemoj pokušavati shvatiti njegove namjere i zamarati se tko bi koga trebao prvi nazvati ili poslati poruku i slično. Ljubav je zahtjevna i kad možeš daj svoj maksimum, bez kalkuliranja. Nema ništa atraktivno u ženi koja pretjerano analizira i pokušava proniknuti u dublje značenje stvari, kao ni u takvom muškarcu između ostalog. Čak i usred nesporazuma, nauči da ne pretpostavljaš da znaš razlog zašto se tvoj muškarac ponio na određeni način. 

Možda te zanima... Kako početi misliti izvan okvira i što nam to čini pretjerano razmišljanje? Psiha i seks

Nesigurnost

Žena treba biti cjelovita i baviti se poslom s muškarcem ili bez njega, ona ne bi trebala biti u potpunosti ovisna o muškarcu i očekivati da on da smisao njezinu životu i da je definira. Druga razina nesigurnosti je da svog muškarca doživljavaš kao preljubnika i osjećaš da moraš nešto poduzeti kako bi ga zaustavila tako što ćeš ga nadzirati. Primjerice, vraća se s posla kasno i umjesto da pitaš što je pošlo po zlu, pretpostavljaš da je bio s drugom ženom. Zatim postavljaš pitanja, kontroliraš mu mobitel i pridaješ skriveno značenje svakom spremljenom kontaktu. Sumnjaš na svaku ženu koja je u njegovoj blizini. Ovo je muškarcima silno odbojno i opasno jer ga može odgurnuti od tebe, umjesto prema tebi. Svaki čovjek želi da mu se vjeruje i velika je uvreda optuživati nekoga za nešto što nije učinio. Još jedna stvar vezana za nesigurnost je manjak samopouzdanja u vlastiti izgled i neprestano žaljenje bez poduzimanja konkretnih akcija. Neke žene se žale tako da se muškarac osjeća odgovornim zato jer ona nije zadovoljna sobom.

Možda te zanima... Ispovijesti 13 žena o dijelovima tijela koji ih čine nesigurnim Psiha i seks

Nepoštivanje njegovog privatnog prostora i vremena

Muškarci se prirodno ponekad povuku u sebe i samo žele biti sami. Oni su analitični i trebaju im neko vrijeme daleko od buke da razmisle i iznađu rješenja za probleme koji ih muče. Muškarci imaju manje potrebe za razgovorom i kad su loše volje često ih je bolje pustiti da prvo sami razmisle o svom problemu. Prirodna je potreba da sa svojim partnerom želiš dijeliti probleme i anegdote, ali svako ponekad treba malo samoće. Osim toga život u paru se uči i to je proces.

 
 

Zapušten izgled

Svaki muškarac želi ženu koju može pokazati. Privlači ga ljepota i to mu je visoku na listi prioriteta. Naravno da ne trebaš hodati po kući u štiklama, ali nemoj ni u staroj iznošenoj širokoj majici i trenirci baš svaki dan. Ne zaboravi se ponekad i dotjerati jer muškarci vole lijepu kosu, miris i šarm koji dođe kada se žena i sama osjeća lijepom.

Očekivanje da čita misli

Većina žena očekuje da im partneri čitaju misli i znaju njihove potrebe bez da ih one obavijeste o tome. A kad njihove potrebe nisu zadovoljene, pribjegavaju šutnji i manipuliraju kako bi ih natjerale da razmišljaju što im je. To može funkcionirati neko vrijeme, ali ne predugo. Kad te povrijedi reci mu to glasno i jasno, nemoj  čekati da te on pita što nije u redu. Muškarci vole sretne žene koje zrače i isijavaju pozitivne vibracije, a ne žene obješena nosa i generalno negativne.

Prigovaranje

Vremena i godišnja doba se mijenjaju, muškarci prolaze kroz mnogo toga zbog tereta koji je društvo postavilo na njihova ramena i potrebno im je puno više od mišića. Budući da još nisu razvili šesto čulo pomoću kojeg bi uspjeli zadovoljiti brojne ženske potrebe,
možeš ga pohvaliti kad se trudi. Pokušaj manje prigovarati jer se tako postiže kontraefekt, manje je više. Kad osjetiš da bi on trebao učiniti više za tebe, reci mu to ljubazno. Ne uspoređuj ga s drugima jer mu to može povrijediti ego i odbiti ga od tebe.

 
 

Pokušaj da ga promijeniš

U ranim fazama odnosa, zbog zaljubljenosti imamo idealiziranu sliku partnera, ali kako vrijeme prolazi, mi postupno počinjemo vidjeti svoje partnere onakve kakvi jesu. Najbolje je što ranije uvidjeti pravo "stanje stvari" i donijeti odluku ostati ili otići. Kada odlučiš ostati sa svojim partnerom, nemoj ga pokušavati mijenjati. Dopusti mu da bude on. Muškarci ne trpe žene koje ih pokušavaju staviti u kalup, agresivne i dominantne žene su za muškarce isključenje. Možete raditi na njegovom smislu za odijevanje ako nisi zadovoljna, ali nemoj inzistirati da se mora odijevati na određeni način. 

Možda te zanima... 8 stvari koje svaki muškarac želi čuti od svoje djevojke ili žene Psiha i seks

Ignoriranje

Neke žene imaju običaj provoditi duge sate pričajući na telefon s prijateljima. To treba ostaviti za vrijeme kad njega nema u blizini ili kad se svatko bavi svojim poslom. Ako si s njim onda mu se posveti jer bi mogao postati ljubomoran, ako vaše zajedničko vrijeme trošiš na razgovore s drugim ljudima.

I na kraju zapamti da nijedan muškarac nije savršen i nikada se neće uklopiti u tvoju idealnu sliku. Morat ćeš prihvatiti neke stvari kave jesu i živjeti s njima, zanemariti manje probleme i razgovarati o onim većim. Za obije je bitno da se osjećate dobro dok ste jedno uz drugo, a to se može postići obostranom ljubavlju i razumijevanjem.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Zvecky

      Meni ovaj clanak izgleda kao da ga je pisao muskarac koji salje poruku zenama da su nize vrijedna bica koja moraju paziti kako se odnose prema njegovom velicanstvu muskarcu.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.