Psiha i seks Seks i veze 23. prosinca 2023.

9 razloga zašto su veze iz srednje škole najsretnije veze

Foto: shutterstock Veza koja traje još od srednje škole je zaista posebna i jaka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Religija, dob i mjesto igraju svoju ulogu, ali istraživanje potvrđuje bitnu činjenicu, oni koji se vjenčaju sa svojim srednjoškolskim ljubavima često će imati sretne brakove koji su manje opterećeni sukobima.

Srednjoškolske ljubavi koje čekaju najkasnije do 25 godine da se vjenčaju imaju puno veću stopu uspjeha na 10-godišnjoj razini od 78 %. Ova statistika slijedi prirodni zakon da je do sredine dvadesetih mozak potpuno sazrio u prepoznatljiv mozak odrasle osobe prenosi Couplestherapyinc.com. Iako ovakve veze nisu savršenije od drugih, one su pune povijesti i predanosti pa i razvoja koje mogu razumjeti samo osobe koje su se zaljubile u tinejdžerskim godinama.

Donosimo 9 razloga zašto srednjoškolske ljubavi imaju najbolje brakove.

Znate što znači svaki izraz lica

Ponekad vi ili vaš partner možete odlično prepoznati što vaši izrazi lica govore. Možda se njegove nosnice šire kada je uznemiren, ili on može prepoznati vaš izraz "dosta mi je, vodi me doma" kada ste na nekoj zabavi. Nisu potrebne riječi da bi ste jedan drugome prenijeli unutarnje misli.

Imate zajedničku povijest

Imate snažnu povezanost putem zajedničkih uspomena. Sjećate se svih trenutaka koje ste proveli kao tinejdžeri. Možda se nekome ti detalji čine beznačajni, ali za vas dvoje su to uspomene koje izazivaju smijeh i radost. Ne morate jedan drugome opisivati vaša prošla iskustva jer ste ih zajedno doživjeli.

Zajedno donosite sve važne odluke

Kada ste tek počeli izlaziti u srednjoj školi, najveća odluka koju ste morali donijeti bila je gdje ćete provesti petak navečer. Kako su godine prolazile i skupljali ste životna iskustva, zajedno ste se suočavali s velikim odlukama poput braka, trudnoće, obitelji ili nekih velikih problema. Iako se možda sukobite u donošenju nekih odluka, zajedno ste naučili što vam odgovara, a što ne. Vas dvoje znate da se s posljedicama vaših odluka nikada nećete morati suočiti sami. 

Možda te zanima... 10 znakova da si pronašla savršenog partnera Psiha i seks

Zajedno ste učili o seksu

Seks kada ste bili tinejdžeri je bio zabavan, ali ste znali naići i na neke zamke. Kako je vaš odnos rastao i ljubav jedno prema drugome bila sve jača, tako je rasla i vaša sposobnost u krevetu. Zajedno ste istraživali senzualnost i što svakome od vas znači biti romantičan te tako izgradili vaš odnos i otkrili što funkcionira, a što ne.

Gledali ste jedan drugoga kako rastete i mijenjate se 

Kada ste se upoznali, bili ste potpuno drugačiji ljudi. Bili ste mladi i imali ste malo životnog iskustva, ali upravo kroz njih mijenjali su se vaši umovi i vaše razumijevanje života općenito. Imali ste privilegiju gledati jedan drugoga kako postajete mudrije i svjesnije odrasle osobe. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Rasli ste i mijenjali se zajedno

Zajedno ste duže nego što ste živjeli s roditeljima

Shvatili ste da ste duže u vezi nego što ste živjeli s roditeljima i to vam daje neki osjećaj nepobjedivosti. Zajedno ste rasli i dijelili prva iskustva zbog čega osjećate sigurnost i samopouzdanje da uvijek imate jedan drugoga što učvršćuje vašu vezu.

Jedan drugome detektirate gluposti

Znate kada netko od vas laže ili kada izgubi sebe. Budući da ste zajedno prošli kroz sve, lako uočavate gluposti i pomažete jedan drugome vratiti se u stvarnost.  

Možda te zanima... 6 znakova da će te tvoj partner voljeti još dugo, a možda i zauvijek Psiha i seks

Dokazali ste da su vaše obitelji u krivu

Možda vaši roditelji nisu polagali velike nade u vašu vezu, ali ipak su se s vremenom uvjerili da je vaša ljubav iskrena. Zbog toga je vaša veza njima postala mjerilo kojem sretni parovi trebaju težiti. 

Podrška ste jedan drugome u teškim i sretnim trenucima

Zajedno ste prolazili kroz neke od najtežih trenutaka u životu i na trenutke gotovo izgubili iz vida što značite jedan drugome. Možda će čak bili i blizu raskida, ali ste pronašli snagu u svojoj prošlosti i ljubavi kako bi ponovno izgradili vaš odnos. Imali ste i sreću biti jedan uz drugoga i u najboljim vremenima, a sve je to dokazalo da možete sve preživjeti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.