Psiha i seks Moje emocije 04. rujna 2021.

Osam najčešćih razloga zbog kojih muškarci vezu žele držati u tajnosti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ponekad muškarci pogotovo na početku nove veze, žele zadržati privatnom. No, prije nego pretpostaviš da je motivacija iza toga negativna, znaj da stvari nisu uvijek onakve kakvima se na prvi pogled čine. Mnogo je razloga zašto oni čine upravo to, a ovo su neki od njih....

Ne želi da vaši zajednički prijatelji znaju za novu vezu

Mnogi muškarci ne žele biti uznemireni tuđim mišljenjima. Stoga, kada su u pitanju vaši zajednički prijatelji, ono što muškarac u tom slučaju želi izbjeći jesu moguća pitanja o privatnim stvarima te početna zadirkivanja. Najbolji način za rješavanje ove situacije jest strpljenje. Pričekaj neko vrijeme i promatraj kako će se situacija dalje razvijati. 

Nadalje, ako ste isprva bili prijatelji, a potom postali par, a da to nikome od vaše grupe prijatelja niste rekli, tvoj se partner možda brine kako će to utjecati na odnose unutar vaše grupe prijatelja.

Možda te zanima... 3 izvora sreće koji nisu vezani za ljude ili stvari Psiha i seks

Zabrinjava ga njegova obitelj i njihov pogled na vašu vezu

Ako tvoj partner dolazi iz tradicionalne obitelji ili ima roditelje koji imaju veoma precizne ideje o tome s kime bi trebao biti u vezi, možda će pričekati neko vrijeme prije nego im obznani o vašem novom statusu. Komunikacija u ovom slučaju je ključna, pokušajte zajedničkim snagama doći do rješenja i pokušajte razumjeti vizije njegovih roditelja kako biste mogli pronaći pravi način na koji im možete približiti vašu sretnu vijest, prenosi Bright Side.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Smatra da je veza 'zanimljivija' kada je tajna

Uobičajena je pomisao u glavama mnogih muškaraca kako će vaša veza biti uzbudljivija, mističnija i zanimljivija ako ona bude tajna. I zašto ne? Barem na početku vaše veze, ona bi mogla biti vaša mala tajna. Naravno, sve dok oboje razmišljate o tome kao o zabavnoj igri.

Možda te zanima... Veza sa starijim muškarcem? Evo što točno možeš očekivati Psiha i seks

Nije siguran u svoje osjećaje prema tebi

Muškarci mogu biti jednako nesigurni kao i žene, pogotovo kada je riječ o osjećajima i novim vezama. Možda samo želji vidjeti kako 'stvari teku' prije nego što tu vijest prenesete dalje i obznanite ju svijetu. No, vrijeme je ključno. Brzo će shvatiti, kako on tako i ti, da li je to prava ljubav ili ipak ne.

Upravo je izašao iz duge veze i prerano je za novu

Ako je to slučaj, mogao bi postojati više od jednog specifičnog razloga zašto želi vašu zadržati vezu u tajnosti:

  • Ne želi povrijediti osjećaje svoje bivše djevojke.
  • Želi te zaštititi od svake negativnosti koju njegova bivša djevojka može izreći.
  • Još uvijek ima osjećaje za bivšu djevojku.

U takvoj situaciji, najbolji način za rješavanje stvari je pažljivo razgovarati i istražiti njegovo obrazloženje, bez stvaranja pritiska.

Možda te zanima... Devet vrlo čestih zabluda u ljubavnim vezama Psiha i seks

Boji se da će te netko 'ukrasti' iz njegovih ruku

Jedan od razloga čuvanje vaše veze i tajnovitosti mogla bi biti njegova ljubomora. Ako misliš da bi to mogao biti slučaj, možda tvoj partner misli da bi te neki od njegovih prijatelja mogao 'ukrasti' i pokušati zavesti. No, povjerenje je važan element veze. Kao što ti moraš imati povjerenja u njega, tako i on u tebe. Moraš mu dati do znanja da je on jedini muškarac u tvojem ljubavnom životu.

Netko u vašoj ili njegovoj grupi prijatelja ga već simpatizira

To se može dogoditi u bilo kojoj grupi - jedan prijatelj može razviti osjećaje prema nekome, no oni mu ne moraju biti uzvraćeni. No, isto tako to može biti i razlog zašto tvoj partner želi malo privatnosti te misli da će objava vaše veze narušiti ravnotežu u grupi. Ako je veza ozbiljna, kad dođe vrijeme, on će se otvoreno pozabaviti sa svojim ili vašim zajedničkim prijateljima jer osim vašeg dobrog odnosa, bitno je i da ne povrijedite osjećaje drugih. Stoga, malo strpljenja puno će značiti.

Možda te zanima... Tajna dugih sretnih veza jednostavnija je nego što misliš Psiha i seks

Boji se biti ostavljen pa zbog toga ne želi na glas izreći da je u vezi

Javni nastup, izgled i mišljenja drugih važni su za većinu kako muškaraca, tako i žena. Stoga, ponekad se razlog skrivanja vaše veze krije iza njegove nesigurnosti. Iako ti se iz tvoje perspektive ovo sada čini kao besmislica, pokušaj ga razumjeti i shvatiti da ako vaša veza zaista je ozbiljna, neće biti potrebe skrivati ju. No, ako mu ne daješ do znanja da si ozbiljna u vezi njega, možda bi trebala početi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.