Psiha i seks Moje emocije 07. srpnja 2017.

7 znakova da je tvoja najbolja prijateljica ljubomorna na tebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubomora može uništiti vezu bilo kakve vrste. Tvoji prijatelji su "tu da bi čuvali tvoja leđa", ali ako je tvoja najbolja prijateljica ljubomorna na tebe to znači da nešto nije u redu.

Ako je tvoja prijateljica ljubomorna na tebe, obje ćete biti povrijeđene i nećeš moći računati na njenu pomoć. Prijatelji su više od "ramena za plakanje" kada imaš problema u ljubavnoj vezi ili na poslu, oni te također trebaju podupirati u svemu što radiš. Bilo da zarađuješ više novca od njih ili slaviš neki od važnih događaja u tvome životu kao što su zaruke ili rođenje djeteta koje oni također žele, ne bi trebali biti ljubomorni na tebe. 

Pet tipova toksičnih prijatelja

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako primijetiš neke od ovih 7 znakova koji upućuju na ljubomoru tvoje prijateljice, probaj razgovarati s njom.

Uvijek mora pobijediti

Prijateljstvo nije natjecanje i biti najbolji u svemu nije cilj zdravog prijateljskog odnosa. Ako ti se dogodi nešto lijepo ili si kupila novu haljinu, a prijateljica te želi zasjeniti, nešto nije u redu.

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Sve naziva nepoštenim

Ako se zabavljaš cijelo ljeto i zadovoljna si ljubavnim životom, a tvojoj prijateljici isto ne polazi za rukom, različite su situacije ako će se šaliti na svoj račun ili konstantno govoriti da to "nije fer". 

Situacije u kojima je ljubomora opravdana

Gleda te "ispod oka"

Ako tvoja prijateljica cijelo vrijeme pokušava popraviti tvoju kosu ili ono što nosiš na sebi, to je znak ljubomore. U protivnome, iskreno bi željela da izgledaš ljepše.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ne sluša tvoje "dobre vijesti"

Jesi li se ikada našla u situaciji da susretneš svog bivšeg dečka koji ti kaže kako se ženi, 6 mjeseci nakon što ste prekinuli, na što se "kiselo" nasmiješ i kažeš: "Jako sam sretna zbog tebe!". Ako slične situacije imaš sa svojom najboljom prijateljicom kada joj kažeš da si našla "posao iz snova" ili otplatila svoje dugove, vjerojatno je ljubomorna.

Nije tvoja podrška

Budući da je tvoja prijateljica, neuobičajeno je ako ne primijeti nešto dobro što ti se dogodilo, a kada počneš govoriti o tome, promijeni temu ili umanji važnost toga.

Prijatelji su braća i sestre koje sami biramo

Negativna je

Ako joj kažeš da si u klubu upoznala prelijepog slatkog dečka nakon što je ona otišla, a ona kaže da nije bilo takvih dečki tamo, ljubomorna je.

Radi usporedbe

Konstantno isticati kako si ti odrasla s više novca ili da tvoj uspjeh "i nije tvoj" također ukazuje na to da je ljubomorna na tebe. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.