Psiha i seks Moje emocije 1937 prikaza 10. prosinca 2018.

7 karakteristika dubokih mislilaca

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Misliš li za sebe da imaš duboke uvide i da radi toga često ne možeš naći odgovarajućeg sugovornika jer većina ne razumije što zapravo želiš reći, a ne shvaćaju niti tvoje šale. Donosimo ti popis nekih od glavnih osobina onih koji se upuštaju u duboka promišljanja.

Imaju otvoren um - glavna karakteristika dubokih mislilaca je mudrost te oni zato rijetko odbacuju neku ideju, a da je ne razmatre s više različitih aspekata. Bilo da se radi o osjećaju kada kap kiše padne na lice, do posljedica koje može uzrokovati nuklearni rat o svemu će dobro promisliti prije nego iznesu svoje mišljenje o temi ili je zapišu.

Analiziraju svako svoje iskustvo - to se može smatrati blagoslovom ili prokletstvom, ali činjenica je da duboki mislioci ne uživaju u trivijalnim razgovorima. Oni analiziraju svoju prošlost u odnosu na sadašnjost i pokušavaju shvatiti što mogu očekivati u budućnosti.

Ponekad žive u izolaciji - većinu vremena provode u svojoj glavi i nemaju stalnu potrebu za druženjem. To je zato jer moraju procesuirati informacije, a za to trebaju vremena i prostora.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Empatični su - samo zato jer su introvertirani ne znači i da su nezainteresirani za druge jer ne zaboravi oni puno vremena provode promišljajući što se zbiva. Oni su vrlo emotivni i aktivno slušaju sugovornika s nepodijeljenom pažnjom.

Imaju drugačiji pogled na svijet - nisu vezani za određenu ideologiju, religiju ili druga mišljenja, duboki mislioci vide svijet iz različitih kutova, promatraju ljude i njihove interakcije te sva ta uvjerenja i ponašanja koriste za donošenje vlastitih zaključaka. Takav odnos prema okolini je put prema mudrosti i prosvjetljenju.

Možda te zanima... Kako početi misliti izvan okvira i što nam to čini pretjerano razmišljanje? Psiha i seks Možda te zanima... 12 znakova da ti je treće oko jako aktivno Psiha i seks

Često zaboravljaju - ovo se može činiti čudnim jer ako netko toliko misli kako može zaboraviti kupiti mlijeko i toalet papir. No, u stvarnosti, duboki mislioci su toliko usredotočeni na razmišljanje pa zaborave na jednostavne i svakodnevne zadatke.

Vole stjecati nova znanja - usvajanje novih znanja povećava razumijevanje dubokog mislioca pa je logično da vole učiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.