Psiha i seks Moje emocije 10. listopada 2018.

6 najčešćih krivo shvaćenih rečenica u vezama

Foto: Thinkstock Što više malih svađa to bolje!
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije tajna da muškarci i žene komuniciraju drugačije, vjerojatno si čula i izreku da su žene s Venere, a muškarci s Marsa, ali postoji li način da se prevede jezik Marsa u jezik Venere?

Shape prenosi razgovor s dr. B. Janet Hibbs, psihologinjom, psihijatricom i autoricom knjige "Try To See It My Ways" koja ističe da postoji nada sve dok si spremna prilagoditi svoj "filter", odnosno tvoj dio mozga koji obrađuje ono što on kaže.

Možda te zanima... Komunikacija je precijenjena, bloger otkrio ključ uspješnog braka Psiha i seks Možda te zanima... Komunikacija u partnerskim odnosima: Kako se dobro posvađati? Psiha i seks

Ovo je sedam zajedničkih komunikacijskih problema u vezama, bez obzira na to u kojem stadiju veze se nalazite: 

1. On kaže: "Žao mi je što se tako osjećaš."

Što ti čuješ: "Ti stalno pretjeruješ."

Što on misli: "Ja stvarno želim da ova svađa završi."

Žene vole razgovarati o problemima od početka do kraja, dok muškarci žele instinktivno pobjeći kad se radi o konfrontaciji, pogotovo ako ne razumije zašto si se uzrujala. 

2. On kaže: "Ako se osjećaš potplaćeno, zatraži povišicu."

Što ti čuješ: "Uh, tvoji problemi su tako jednostavni, samo se malo potrudi."

Što on misli: "Imaš problema na poslu? Dopusti mi da ti pomognem!"

Muškarci imaju tendenciju vidjeti sebe kao rješavatelje problema u romantičnim vezama pa ono što se tebi čini kao napadno, može biti njegov pokušaj pomoći. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Puno puta će jedan partner umanjiti osjećaje drugog misleći da je ono što rade od pomoći

3. On kaže: "Oh, ok, ok, dobro."

Što ti čuješ: "Stvarno me ne interesira ono što govoriš."

Što on misli: "Želim čuti tvoju priču, ali prošlo je 10 minuta i još uvijek nisi rekla ključnu stvar."

Muškarci ne obrađuju hrpu informacija koje čuju u dugim pričama (činjenica: Žene izgovore tri puta više riječi dnevno nego muškarci) pa mu nemoj pričati priču kao što to pričaš svojim prijateljicama. Ukratko reci najvažnije i dobit ćeš bolju reakciju. 

4. On kaže: "Nisam ti rekao za otkaze na poslu?"

Što ti čuješ: "I mene možda otpuste, samo ti nisam htio reći."

Što on misli: "Nisam želio da brineš."

Nemoj uzimati njegovo "zaboravljanje" previše osobno. Većina muškaraca ne želi iznositi svoje strahove ili ono što smatraju svojom slabošću - osobito osobi koju imaju potrebu zaštiti, a to si ti. 

5. On kaže: "To nije važno."

Što ti čuješ: "Kako trivijalno, zaboga čime se ti baviš" 

Što on misli: "Nemojmo se zadržavati na tome."

Muškarci su odgojeni da neke stvari jednostavno izdrže, dok žene više žele potvrdu. Ako ste vas dvoje na večeri u subotu, posljednje što on želi je čuti predugu priču o tome kako te uznemirio kolegičin e-mail koji si primila u četvrtak. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

6. On kaže: "Trebam malo prostora."

Što ti čuješ: "Ne želim biti s tobom."

Što on misli: "Stalo mi je do tebe, ali želim i malo vremena samo za sebe."

U mnogim odnosima muškarci koriste ovu otrcanu fazu umjesto da budu specifičniji, primjerice "Volim vezu koju imamo, ali mi nedostaje vrijeme s prijateljima." Prosudi prema ovome: Ako je još uvijek nježan, ali želi i neke druge stvari, sve je u redu. Međutim, ako se viđate samo jednom tjedno, to bi mogao biti znak da želi okončati stvari, u tom slučaju, bježi. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.