Psiha i seks 24. siječnja 2020.

6 najboljih frizura za okruglo lice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osobe s okruglim licem imaju taj slatki izgled, ali s pravom fizurom mogu izgledati jako sofisticirano. Neke od najvećih ljepotica Hollywooda poput Selene Gomez i Chrisy Teigen imaju upravo ovakav oblik lica.

Allure prenosi savjete slavnog frizera Andyja Lecomptea, koji je surađivao s osobama poput Madonne i Miley Cyrus, kakva frizure pristaju osobama s okruglim licem. 

Slojevita kosa srednje dužine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

when your lyrics are on the bottle 😛 #ad

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Selena Gomez i slojevita kosa jedno su vrijeme išli ruku pod ruku, i to s dobrim razlogom. Selena ima okruglo lice pa joj slojevita i valovita kosa odlično odgovara jer će joj naglašava lice na pravi način. Lecompte savjetuje da svojeg frizera zamoliš da slojevitom frizurom uokviri tvoje lice, a da prvi slojevi krenu od brade. Za dodatan dojam, možeš napraviti razdjeljak sa strane. 

Pixie 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Nemoj se bojati ošišati na kratko", istaknuo je Lecompte. Kratki, suženi i oštri rubovi daju lijepu definiciju okruglom licu. Prije nego tvoj frizer uzme škare, reci mu da želiš da ti pramenovi meko padaju oko ušiju. Andy preporučuje oblikovanje frizure prstima kako bi se izbjegla ukočenost. "Korištenje četke daje previše umjetan oblike", objasnio je Lecompte. 

Kratki bob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bold in blue. New lewks, out now. @nyandcompany

A post shared by Gabrielle Union-Wade (@gabunion) on

Čini nam se da s bob frizurom nitko ne može pogriješiti. Američka glumica Gabrielle Union je ljubiteljica ove frizure, a malo ju je odmakla od klasike tako što ju je učinila pomalo asimetričnom s razdjeljkom po strani. Lecompte ističe da je to odličan trik kako bi lice izgledalo otvorenije te kako bi se naglasile crte lica. 

"Šiške zavjese"

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Popularnost ovih šiški nedavno su vratile brojne poznate dame, ali ovu frizuru baš voli Kirsten Dunst jer uokviruje njezino okruglo lice. Kako bi stvorila dojam kao i Kirsten Dunst, Lecompte savjetuje da šiške odrežeš tik iznad trepavica od jagodice do jagodice. Ovakav tip šiški vrlo lako daje dojam svečane frizure čak i kad kosu podigneš u rep. 

Šiške sa strane

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emma at the met gala (7/5/2018) #metgala2018#likes#god#emmastonemetgala2018#love#lovely#nice

A post shared by emma stone ♥ (@emmastones.official) on

"Nemoj se bojati šiške, one ne moraju naglašavati okruglo lice. Emma Stone je uparila šiške sa strane s frizurom do ramena te tako stanjila lice", objasni je Lecompte. Dojam šiški sa strane možeš dobiti prebacivanjem razdjeljka na jednu stranu. 

Valovita frizura s razdjeljkom na sredini

Bloggerica Olivia Palermo odlučila se na valovitu kosu s razdjeljkom po sredini. Ova frizura smanjuje opći dojam okruglog lica jer pramenovi nestašno padaju uz lice. Možeš ju napraviti figarom ili peglom za kosom te sama odlučiti kakve valove želiš. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.