Psiha i seks 07. siječnja 2022.

5 znakova da si u vezi iz pogrešnih razloga

Prekid veze
Foto: shutterstock Ako se zadovoljavaš sa stvarima i odnosima koji se protive onome tko si ili u što vjeruješ, znači da kompromitiraš sebe i svoje potrebe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira radiš li to svjesno ili podsvjesno, biraš partnera po uvjerenjima koja imaš o sebi. Ponekad možda i misliš da ne zaslužuješ bolje pa si zbog toga zadovoljna s osobom koja prva pokaže interes i odjednom se nađeš u vezi.

Ako se pokušavaš uvjeriti da ti se partner sviđa, brzo će ti postati dosadno u vezi i takva veza sigunro neće uspjeti. Ponekad dolazi i do kompromisa u vezi jer se odnosi na tome temelje, zar ne? Iako su možda kompromisi potrebni, ne znači da trebaš kompromitirati sebe. Ako se zadovoljavaš sa stvarima i odnosima koji se protive onome tko si ili u što vjeruješ, znači da kompromitiraš sebe i svoje potrebe. 

Ako misliš da se nalaziš u vezi u kojoj kompromitiraš sebe, trebaš prvo odrediti mijenja li se tvoj odnos sa samom sobom zbog odnosa s tvojim partnerom. Zatim trebaš promisliti možeš li ikako popraviti vaš odnos, što možeš učiniti da promijeniš dinamiku veze, što je u tvojoj kontroli, a što nije. Ako si učinila sve što možeš kako bi popravila vezu i zaljučila da nema pomoći, možda je vrijeme za prekid. Donosimo ti nekoliko situacija koje ti mogu ukazati da pristaješ na manje nego što zaslužuješ. 

Možda te zanima... Je li tvoja veza zdrava ili je vrijeme za prekid, ovaj test može pomoći Psiha i seks

Misliš da tvoj partner treba sve popraviti

Iako možda misliš da je tvoj partner prilično dobar, uvijek postoji jedna važna stvar za koju bi htjela da prestane raditi ili bi trebao napraviti. Možda razmišljaš kako bi bio bolji dečko da ima malo više ambicije i pokrenuo vlastiti biznis ili da bi veza bila bolja kada bi se nešto spektakularno dogodilo. Ako često razmišljaš o takvim stvarima, znači da su one tebi važne, a ako ih ignoriraš zbog partnera onda to može biti znak da pristaješ na manje nego što zaslužuješ. Tvoj partner se naravno može promijeniti i ispraviti te stvari, ali ne bi trebala očekivati da će to napraviti zbog tebe. Ne možeš očekivati da možeš promijeniti ili popraviti parnera. Ili ćeš ga 100% prihvatiti onakvim kakav jest ili bi trebala prekinuti kako bi mogla naći nekoga tko će ti odgovarati u svakom pogledu.

Često opravdavaš partnerovo loše ponašanje

Ako se često ili iznenda zatekneš kako opravdavaš svog parnera prijateljicama ili obitelji, to može ukazati da pristaješ na manje. Možda je popio malo više pa je napravio veliku scenu na obiteljskom okupljanju, što se može dogoditi, ali ako takvo poašanje postane uobičajeno i ti to stalno opravdavaš, možda je vrijeme da prekineš s njim. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Ako neprestano opravdavaš njegovo loše ponašanje, možda je ipak vrijeme za prekid

Uspoređuješ svog partnera s drugim ljudima

Ako često uspoređuješ svog partnera sa drugim ljudima, to bi mogao biti loš znak. Te usporedbe mogu se odnositi na izgled, ali i na ozbiljnije stvari poput posla. Možda nema velike ambicije vezane za posao, ali barem te ne vara, zar ne? Uspoređivanje vaše veze s najgorim mogućim scenarijem kako bi se osjećala bolje u vezi njega ili vaše veze, očiti su znak da ta veza ne funkcionira. 

Možda te zanima... 11 znakova da ti nije dovoljno stalo do njega Psiha i seks

Imaš skrivene namjere kako bi bila s njim

Ako si više vezana za svoje skrivene namjere, a ne toliko za njega kao stvarnu osobu, onda bi to definitivno mogao biti znak da pristaješ na manje jer si više usredotočena na ciljeve koji opravdavaju sredstva. Te skrivene namjere mogu biti bilo što poput vjenčanja, ali na kraju ćeš dio sebe kompromitirati, pokušat ćeš pogledati mimo njegovog karakera i pokušati te namjere uskladiti i prisiliti kako bi ostvarila svoj plan. 

Bojiš se da si izgubila vrijeme s njim

Bojiš se ako prekineš s partnerom da si izgubila vrijeme. Ali ako sada prekinete i cijelu vezu smatraš gubitkom vremena, onda bi i nastavak te veze bio upravo to. Stvori prostor u svom životu kako bi mogla imati osobu ili odnos koji će biti dobar za tebe i pomoć će ti da se osjećate sjajno, divno, voljeno i cijenjeno. Sada, umjesto da gubiš još više vremena, također partneru dopuštaš da bude slobodan kako bi i on moga pronaći nekoga tko će ga cijeniti takvim kakav jest. 

Još neki od znakova koji ti mogu ukazati da kompromitiraš sebe u vezi su:

  • ne sjećaš se sigurno s njim, kako fizički, tako i psihički
  • pokušava te promijeniti ili kontrolirati
  • umanjuje tvoj karakter
  • skriva te, odnosno ne upoznaje te sa svojim prijateljima i obitelji
  • ne podržava tebe i tvoje ambicije

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.