Psiha i seks Seks i veze 03. siječnja 2022.

Je li tvoja veza zdrava ili je vrijeme za prekid, ovaj test može pomoći

Foto: shutterstock Ako nisi sigurna je li tvoja veza dovoljna kvalitetna napravi popis za i protiv
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bilo da si dugo u vezi ili si tek počela viđati nekog novog, normalno je suočiti se s trenucima kada osjetiš potrebu da se povučeš i procijeniš svoj ljubavni život.

Ponekad partner na papiru može izgledati savršeno, u smislu vaših zajedničkih interesa ili kruga prijatelja. Ali kako veza napreduje, ponekad zbog svakodnevnih interakcija i ponašanja između vas jednostavno postaneš nesretna. Često preispituješ vezu i sve što se događa, a ponekad moraš donijeti i tešku odluku, nastaviti vezu i truditi se ili jednostavno prekinuti.

Možeš napraviti jednostavan popis pozitivnih i negativnih strana kako bi otkrila što funkcionira, a što ne u vašoj vezi. Sve veze zahtijevaju određeni stupanj kompromisa, ali to ne znači da se moraš zadovoljiti onime što te čini nesretnom. Ako osjećaš da on nije onaj pravi za tebe, donosimo ti jednostavni test pomoću kojeg to možeš ispitati. 

Recept za sretan brak: "Iako imamo dvoje djece, i dalje imamo seks svaki dan" Možda te zanima... 10 podcijenjenih faktora za sretnu vezu Psiha i seks

Pozitivne i negativne karakteristike

U prvom djelu ovog testa napravi dvije kolone. U jednoj navedi sve njegove pozitivne karakteristike kojih se možeš sjetiti poput dobar je, nježan, ima dobar posao, stari ste prijatelji, financijski je stabilan, romantičan, inteligentan, ima smisao za humor, daje komplimente, nema bivšu ženu ili što god smatraš da je po tvojim kriterijima pozitivno. Zatim u drugu kolonu navedi sve njegove negativne karakteristike, poput živi daleko, gotovo da nema prijatelja, ne voli putovati, ne voli izlaziti van, ne može te zadovoljiti u krevetu, ne slažete se oko političkih tema, često priča o bivšoj curi, nije velikodušan i slično. Ako si navela više negativnih nego pozitivnih karakteristika, to može biti dobar znak da možda nije za tebe. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Napravi popis njegovih negativnih i pozitivnih karakteristika

Životni prioriteti

U drugom djelu testa, navedi 10 najvećih životnih prioriteta koje imaš poput prijateljstva, putovanja, doma, seksa, društva, razgovora, romantike i slično i pored svakog stavi "da" ili "ne" s obzirom na to može li ti tvoj partner pomoći da ih ispuniš. Ako može ispuniti samo mali broj tvojih prioriteta ili te čak spriječiti da postigneš neke druge, isto može ukazati koju odluku trebaš donijeti. 

Možda te zanima... 6 vrsta veza i njihov učinak na tvoj život Psiha i seks

Posljednje pitanje testa

Nakon što usporediš ova dva popisa, važno je da odgovoriš na posljednje pitanje ovog testa: "Hoće li mi ta osoba učiniti život boljim?" Ako je tvoj odgovor ne, ne moraš biti razočarana. Upravo ovaj test može ti pomoći da doneseš pravu odluku i prekineš s partnerom, ako nisi zadovoljna kako bi mogla nastaviti dalje i povećati šansu da pronađeš partnera koji je fizički, mentalno, emocionalno, seksualno i duhovno dostojan tebe. Možda ćeš osjetiti olakšanje i shvatiti da je ipak bolje da si sama nego u nesretnoj vezi. U međuvremenu fokusiraj se na sebe i svoje potrebe pa se možda zaljubiš i u samu sebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.