Psiha i seks Seks i veze 13. rujna 2021.

5 znakova da on nije pravi za tebe

Foto: shutterstock Ideja o savršenoj vezi različita je za svaku osobu budući da svi imamo različite vrijednosti. Međutim, postoje neke ključne točke bitne za uspješnu vezu bez obzira na nečiji sustav vrijednosti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ideja o savršenoj vezi različita je za svaku osobu budući da svi imamo različite vrijednosti. Međutim, postoje neke ključne točke bitne za uspješnu vezu bez obzira na nečiji sustav vrijednosti.

Ne znaš bar otprilike kada ćete se vidjeti

Životni ritam katkad zna biti neumoljiv, ali ipak ne toliko da ne znaš nekoliko dana unaprijed kad bi mogla vidjeti osobu do koje ti je stalo. Ako te partner zavlači i nikad se neće jasno izjasniti kada ćete se vidjeti sljedeći put tu nešto nije kako treba.

Očekuje da si uvijek dostupna na mobitel

Zrele osobe znaju da ne mogu uvijek biti zalijepljene za telefon. Ne možeš raditi puno radno vrijeme niti polagati ispite, a da partner od tebe očekuju da cijeli dan odgovaraš na njegove poruke. Zdrava komunikacija vodi do uspješnih odnosa. Ako je veza transparentna kava i treba biti onda ćeš otprilike znati partnerov tempo i on tvoj i kada je vrijeme za razgovor i dopisivanje. 

Stalno traži podršku

Biti krajnje ovisan o partneru nije normalno. Sjajno je imati i davati podršku s vremena na vrijeme, ali ako ti ili partner stalno i za svaku sitnicu tražite podršku jedno od drugog imate problem. U odrasloj dobi ključno je biti sposoban obavljati svoje dužnosti i ne raditi dramu oko toga. Svatko ima život koji ga drži zauzetim i ne može se usredotočiti na to da radi stvari za partnera po cijele dane. U životu treba imati različite interese i ljude jer te to obogaćuje kao osobu.

Možda te zanima... 6 navika s kojima podsvjesno sabotiraš svoju vezu Psiha i seks

Nema dovoljno povjerenja između vas

Ako nisi sigurna u svoju vezu ili uvijek sumnjaš u svog partnera, vaša veza nije zdrava i neće potrajati. Moraš postojati povjerenje između vas dvoje. Moraš vjerovati svojoj prosudbi da te partner neće iznevjeriti. Ozbiljna veza ne funkcionira dugoročno bez povjerenja.

Možda te zanima... Šest žena otvoreno govori o samačkom životu u četrdesetima Psiha i seks

Ne možeš mu povjeriti svoje strahove

Iskrenost je jedna od najvažnijih osobina svake uspješne veze, čak i one koja nije romantična. Trebala bi moći izraziti sve što osjećaš, čak i ako ti je to ponekad neugodno. Veza može biti dobra, ako postoji snažna emocionalna veza, trud i istinska predanost da pomogneš svom partneru da se osjeća sigurno i cijenjeno. No bez ovih ključnih kvaliteta, nema uspješne veze. Svaka veza zahtijeva napor. I sve dok ste oboje spremni to podnositi, imat ćete lijepu ljubavnu priču i moći ćete preživjeti većinu velikih problema.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.