Psiha i seks 29. ožujka 2022.

5 malih stvari koje odbijaju muškarce, a žene ih nesvjesno rade

Foto: shutterstock Ponekad pretjerano pričanje može biti prepreka intimnosti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Veze ponekad započnu vrlo spontano, a isto tako i završe. Možda ti se dogodilo da si se viđala s nekim tko se samo odjednom prestao javljati, a nikada ti nije bilo jasno zašto.

Muškarci ponekad jednostavno znaju "nestati" iz života žene. Na početku veze sve je jednostavno i dobro, ali se nakon nekoliko mjeseci ili pak spojeva muškarac prestane javljati. Takva situacija često ostavlja žene zbunjenima i pitaju se je li to njihova krivica. Često se zbog toga osjećaju povrijeđeno jer ne znaju koji je razlog za njegov odlazak. Ipak, njegova šutnja mogla bi biti znak da jednostavno ne može objasniti zašto se prestao javljati ili te ne želi povrijediti. Ponekad se zna i dogoditi da jednostavno ne mari dovoljno za vezu kako bi objasnio razloge svog nestanka.

Jedan od glavnih razloga zašto se muškarac povlači je nešto što žene obično rade, a naziva se "popunjavanje prostora". Na početku svake veze postoji razmak među ljudima koji se polako smanjuje upoznavanjem, riječima, druženjem ili djelima. Ako je u tom slučaju žena ta koja više popunjava prostor, onda u vezi postoji neravnoteža. Tada se muškarci počinju povlačiti, a ni sami ne znaju zašto.

Ako sama često popunjavaš taj prostor u vezi, vjerojatno stvaraš određenu dinamiku u vezi. Može se reći da si zbog toga dominantna žena, a u tome nema ništa loše. Međutim, kada je riječ o spojevima, pogotovo u ranijim fazama veze, ta dominantnost i dinamika može uplašiti muškarca

Muškarcu koji ne osjeća da ima mjesta za njegovu muškost ili direktivu, neće se svidjeti ova dinamika. On osjeća kao da nema kontrolu i na kraju se povlači iz veze. Nije da on mora imati kontrolu, ali mora postojati ravnoteža. Kad si ti glavna, on se osjeća inferiorno, a svi ljudi, pa tako i muškarci, po prirodi zaziru od stvari zbog kojih se osjećaju manje vrijednima. Donosimo ti pet načina zbog kojih će se tvoj muškarac povući i nestati.

Šalješ poruke češće od njega

Iniciraš li stvari češće? Ako je broj tvojih poruka dvostruko veći u odnosu na njegove, ravnoteža vaše veze mogla biti klimava.

Šalješ mu dugačke poruke dok su njegovi odgovori kratki i dosadni

Jesu li njegovi tekstovi kratki i šturi, poput uvijek elokventnog "OK", dok su tvoji dobro smišljeni monolozi dugački poput romana? 

Možda te zanima... 5 znakova da tvoj partner gubi interes za vezu Psiha i seks

Pokušavaš privući njegovu pozornost koristeći fizičku aktivnost

Otvorena seksualnost na početku veze, posebno prije nego što si imala priliku zaista ga upoznati, neće ga privući, unatoč onome što si možda vidjela u svakom filmu ikada. Kada se "baciš" na dečka o kojem u osnovi ne znaš ništa, možda ćeš izgubiti njegovo povjerenje i dat ćeš mu do znanja da nisi vrijedna potjere i truda.

Previše pričaš

Osjećaš li nelagodu zbog tišine? Imaš li često nešto za reći ili komentirati? Fantastično je unijeti animaciju i razgovor u vezu, inače je to samo seks, ali ako se često uhvatiš da počinješ pričati jer je nastala tišina samo zato što vam je neugodno, tvoje riječi postaju prepreka intimnosti umjesto da je potaknu.

Postavljaš toliko pitanja da se osjeća kao da je na razgovoru za posao

Jesu li tvoja pitanja u vezi povezana s prirodom vašeg odnosa poput "Kamo ideš" i "Što ti misliš"? Pitanja ove prirode na početku veze djeluju kao očajna i kontrolirajuća. To ne znači da ne možete razgovarati o onome što svatko od vas traži, ali pobrini se da rasprava bude uzajamna, umjesto da se osjeća kao da je na razgovoru za posao. 

Možda te zanima... 3 psihološke igre koje muškarac koristi za testiranje žene koju voli Psiha i seks

Petljanje s prirodnom dinamikom veze čini te nesigurno

Čak i ako je nesvjesno radiš neke od navedenih stvari, njega će to i dalje odbijati iako je ta percepcija  možda nepravedna i nezaslužena. To muškarcu govori da zapravo nisi zaljubljeni u njega, nego da ti se sviđa ideja o tituli, sigurnosti, statusu veze.

Komunikacija u vezi je važna, ali navedene situacije imaju svoje vrijeme i mjesto i najbolje ih je rezervirati za kasnije, kada se upoznate, kada se sviđate jedno drugome i kada se poštujete. Nakon toga, muškarcu nema ničeg privlačnijeg od žene koja ga istinski vidi, vidi njegovu jedinstvenost i koja ima hrabrosti inicirati u nekim slučajevima i razgovarati s njim otvoreno i iskreno. Njegovanje odnosa zahtijeva strpljenje i tvoju sposobnost da mu dopustiš da i on potiče stvari u vezi. To je vrlina i nužnost. 

Možda te zanima... 3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.