Psiha i seks Moje emocije 04. siječnja 2018.

4 pitanja koja duguješ sama sebi postaviti u Novoj godini

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova je godina, nov početak, nova prilika za promjene za kojima žudimo u životu. Dobro je pogledati malo gdje smo, koliko nam se tu sviđa ili ne i što bismo htjeli da je drugačije pa idemo redom.

Čega se želim riješiti u životu?

Kako bi napravili mjesta za nove stvari i ljude u životu, prvo se trebamo riješiti onoga što je suvišno i onoga što nam crpi energiju. Pogledajmo iskreno – imamo li neku tzv. prijateljicu koja je puna negative, stalno kuka i u čijem društvu se ne osjećamo dobro? Možda je vrijeme da razmislimo trebamo li takvu prijateljicu.

Koju naviku imam, a koja nije dobra za moje zdravlje i boljitak? Možda se prejedam kad mi je stresno ili previše pušim ili gledam previše TV, a onda se čudim zašto nisam pročitala nijednu knjigu već godinu dana? Što mi od toga stvarno više ne treba i čega se mogu riješiti?

Možda te zanima... 7 znakova da je tvoja najbolja prijateljica ljubomorna na tebe Psiha i seks

Što želim dodati u svoj život?

Ako se zapitam što mi fali u životu, koji je moj odgovor? Možda mi nedostaje novih i zanimljivih ljudi, društva s kojim bih mogla izaći ili provesti kvalitetno vrijeme u prirodi. Mogla bih se učlaniti u neko društvo – npr. planinarsko ili naći neki meetup koji me zanima i upoznati nove ljude.

Možda nije loša ideja niti početi učiti neku novu vještinu – npr. sviranje instrumenta, plesanje ili čak heklanje (i toga ima u Zagrebu). To bi nam moglo donijeti posve novu svježinu u život, a i potencijalno zanimljivo provedene večeri.

Joga_Za_Prste Možda te zanima... Joga - mistična disciplina ili praktičan način poboljšanja kvalitete života? Fitness  | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Koja nova iskustva želim proživjeti?

Postoji li nešto o čemu sam oduvijek sanjala, a nikako da probam? Možda... skakanje padobranom? Ima odličnih prilika za skakanje u tandemu – najbolje na obali gdje je vidik prekrasan. Možda otputovati negdje daleko? I još sama? Otići u avanturu? Avionske karte nikad nisu bile povoljnije, couchsurfingom možemo i uštedjeti i upoznati lokalce ili u hostelu upoznati hrpu novih ljudi.

Nešto novo može biti i meditacijski retreat – gdje ću isprobati zašto svi govore da je meditacija super i da može promijeniti život. Na kraju krajeva, novo može biti i nešto što se do sada nikad nisam usudila – npr. otpjevati pjesmu na karaokama ili pozvati frajera van. Iz pokušaja može nastati u najmanju ruku jako dobra priča, a u najboljem slučaju nezaboravno iskustvo.

Prijatelji-Put Možda te zanima... Putovanja nas čine istinski sretnima: skupljaj iskustva, a ne stvari! Ljepota i relax

Tko želim biti?

Na kraju možda i najbitnije pitanje, tko želim biti ove godine i kako ću utjecati na to tko postajem? Želim li biti kukavica ili se ipak odvažiti – potražiti novi posao, ući u novu vezu, započeti studij vani? Želim li biti dobra unuka koja ostarjelu baku redovito nazove i pita kako je? Želim li biti dobra sestra i prijateljica i pomoći svojim dragim ljudi u nevolji?

Želim li biti netko tko prešućuje stvari i radi na svoju štetu ili netko tko iskreno kaže svoje mišljenje i stoji iza svojih uvjerenja? Svi moji postupci i sve moje odluke utječu svaki dan na to tko sam i tko postajem.

Možda te zanima... Važne životne odluke: Treba li vjerovati intuiciji ili razumu? Psiha i seks

Dobra vijest - moć je u našim rukama. Sretno nam bilo u 2018! Ako poželiš ova razmišljanja pretočiti u konkretne osobne ciljeve koji će ovu godinu učiniti tvojom najboljom dosad – dođi na radionicu Plan za moju najbolju godinu. Vidimo se!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.