Psiha i seks 07. srpnja 2022.

4 znaka da te prijateljica uzima zdravo za gotovo

Foto: shutterstock Čim joj se poželiš povjeriti, čini se kao da te napola sluša i daje ti polovične odgovore koji nisu od velike pomoći
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prijateljstva mogu biti zahtjevna. U početku ih je teško stvoriti, a kasnije održati i zadržati.

Moraš pronaći onu osobu koja te razumije i voli iste stvari i koja te može podnijeti kada si dramatična i dosadna i previše razmišljaš o stvarima. Moraš pronaći nekoga tko je spreman uložiti toliko truda u vaše prijateljstvo kao i ti. Moraju biti spremni žrtvovati se za tebe i braniti te čak i kad je teško ili neugodno. Moraju izabrati tebe umjesto muškarca i ne dopustiti da se zaljubljenost u njega nađe između vas.

Jednom kad nađeš ovakvu prijateljicu, moraš dati sve od sebe da ju voliš i zaslužiš njezino povjerenje te da je nikad ne pustiš. No, ponekad misliš da si našla najbolju i najsavršeniju prijateljicu, ali se ispostavi da ona to nije. Na kraju ne može biti uz tebe kada ti je teško ili ne želi uložiti toliko truda u druženje s tobom.

Zatim je na tebi da shvatiš da ona nije najbolja prijateljica za koju si mislili da je i moraš pokušati riješiti stvari s njom, ali ako ona to ne želi popraviti, ne možeš učiniti ništa osim onoga što je najbolje za tebe i nastavi dalje. Evo kako znati jesi li u jednom od ovih toksičnih prijateljstava i trebaš li razmisliti o rješavanju toga kako biste to popravile ili jednostavno prekinuti prijateljstvo jer apsolutno zaslužuješ bolje.

Ti uvijek praviš planove

Ako se zatekneš kako neprestano pozivaš svoju prijateljicu da nešto radite i smišljaš sve ideje i planove, onda se moraš zapitati je li njoj zaista stalo. Tvoji planovi vjerojatno padaju u zaborav, ako ju moraš potaknuti na druženje i osigurati da je to nešto za što će ona biti zainteresirana. 

Ne poziva te na druženje sa svojim prijateljima

Ona se druži sa svojim drugim prijateljima i radi stvari bez da te je pozvala na druženje, iako si jasno dala do znanja da se želiš družiti s njima. S tobom će se družiti ili te pozvati samo kada nema druge mogućnosti i dosadno joj je. 

priajteljice Možda te zanima... Pet tipova toksičnih prijatelja čije namjere nisu loše, ali ... Psiha i seks

Sve se vrti oko nje

Stalno priča o svojim problemima u životu i o tome koliko joj je teško nositi se sa svime i voli čuti i prihvatiti tvoje savjete i mudre riječi. Čim joj se poželiš povjeriti, čini se kao da te napola sluša i daje ti polovične odgovore koji nisu od velike pomoći. Ako se ne radi o njoj, ne želi o tome razgovarati.

Osjećaš se kao da ne možeš biti svoja u njezinoj blizini

U društvu svojih prijatelja trebala bi biti u potpunosti svoja. Ako ikada osjetiš da se srami osobe kakva jesi ili da joj je neugodno biti viđena s tobom u javnosti ili da ti se samo ruga zbog tvojih želja, interesa i ponašanja, ona nije tip osobe koju želiš u svom životu. Zaslužuješ apsolutno najbolje u prijateljici. Trebala bi te voljeti i obožavati zbog tebe kakav jesi baš kao i ti nju.

Što učiniti?

Svatko ima mane i svatko griješi. Ne trebaš otpisivati ​​ljude za svaku sitnicu jer svatko zaslužuje oprost. Ali, ako tvoja prijateljica učini bilo što od navedenog, to nisu mali problemi, važni su i njima se treba pozabaviti i o njima se treba brinuti.

Ako tvoja prijateljica odbija priznati bol ili povrijeđenost koju osjećaš zbog njezinih postupaka i izbora, tada se možda trebaš suočiti s teškom istinom da je možda vrijeme da ju pustiš i pronađeš nove prijatelje koji će se prema tebi odnositi dobro, onako kako zaslužuješ. 

Možda te zanima... Znakovi koji ti mogu otkriti da netko ne želi biti tvoj prijatelj Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.