Psiha i seks Seks i veze 14. prosinca 2021.

10 znakova da je tvoj seksualni život kvalitetan

Žene nisu jedine koje glume orgazme i muškarci lažiraju orgazme!
Foto: shutterstock Zdrav seksulni odnos podrazumijeva povjerenje i razumijevanje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada je u pitanju seks, o njemu ti često može biti teško razgovarati, čak i s partnerom. Međutim, zdrav seksualni odnos veliki je dio intimnog odnosa sa tvojim partnerom.

Zdrav odnos izgrađen je na poštovanju i uključuje oboje ljudi koji imaju povjerenje, kompromise i razumijevanje jedno za drugo, pri čemu je svakoj osobi ugodno biti u društvu druge. Zdravi odnosi omogućuju tebi i tvom partneru da zadržite kontrolu nad svojim seksualnim životom. Zdrav odnos također zahtijeva dozu poštovanja i uvažavanja.

Donosimo ti 10 karakteristika zdrave seksualne veze

Možete komunicirati

Moraš moći razgovarati sa svojim partnerom o gotovo svemu što može povećati osjećaj udobnosti u njegovoj blizini. Ako si previše sramežljiva da razgovaraš sa svojim partnerom o stvarima koje su tebi važne ili o tome što voliš u krevetu, moraš to učiniti glavnim prioritetom. Kada ćeš moći komunicirati s njima, bit ti vam lakše reći njemu kako se osjećaš, a tako možeš osigurati da dobiješ ono što ti je potrebno od seksualnog odnosa.

Možete zajedno rješavati probleme

Kada smatrate da ste u zdravoj seksualnoj vezi, to znači da ste u mogućnosti zajedno rješavati svoje probleme. Također, ako se pojavi problem, moći ćete razgovarati o njemu i doći do rješenja koje odgovara svima. To je nešto što je možda teško postići, ali je vrlo važno, pogotovo ako pokušavate naučiti više o tome kako poboljšati seksualni život.

Možda te zanima... 6 problema kod takozvanog 'psećeg položaja' u krevetu i kako ih riješiti Psiha i seks

U stanju ste biti ranjivi

Još jedan aspekt zdrave seksualne veze je da ste u stanju spustiti oprez jedno oko drugoga. Ako trebaš plakati, možeš se osjećati ugodno. Možda imaš loš dan, a možeš računati da će te partner razveseliti. To ti daje do znanja da vaš odnos nije samo seks, zbog čega se osjeća cijenjeno.

Povjerenje je uzajamno

U svom seksualnom odnosu također biste trebali moći vjerovati jedno drugome.To znači da ne bi trebala prebrzo donositi zaključke kada bi nešto moglo izgledati na određeni način. Moraš dati svom partneru priliku da se objasni i vjerovati da će ti on ponuditi isto. Razgovaranje o tome može vam omogućiti da se zbližite kao par.

Možete biti otvoreni i iskreni prema svojim očekivanjima

Nešto što bi moglo biti od pomoći kada je u pitanju poboljšanje seksualnih odnosa jest da jedno drugome kažete što želite i očekujete. Ovo može pokriti razne teme. Na primjer, ako uživaš u sretnom seksualnom odnosu sa svojim partnerom, ali bi se također željela jednog dana vjenčati, daj mu do znanja da se tako osjećaš. Nikada ne bi trebala osjećati strah kada je u pitanju iznošenje svojih misli. Osim toga, trebala bi svom partneru dopustiti priliku da odgovori na ono što od njega tražiš i da ti kaže što očekuje. Zajedno možete odrediti svoje sljedeće korake.

Možda te zanima... Što je zapravo 'spanking' i može li lupanje po stražnjici učiniti orgazam intenzivnijim? Psiha i seks

Možete zajedno raditi i druge stvari

Čak i ako osjećaš da je vaš trenutni seksualni odnos ključ za dobar seks, to može biti mnogo više od toga. Kada ste u zdravoj vezi, u mogućnosti ste zajedno obavljati mnoge aktivnosti. Možete jednostavno provoditi vrijeme zajedno, ići na spojeve, naučiti kako komunicirati govorom tijela i još mnogo toga. Ako je to nešto što zanima tebe i tvog partnera, potražite stvari koje možete raditi zajedno kako biste poradili na svojoj intimnosti i bliskosti.

Osjećaš se dobro

 Ako ispuniš svoje potrebe i budeš cijenjeni član para, možeš se osjećati sjajno u mnogim aspektima svog života. Možda ćeš se osjećati kao da je tvoje mišljenje nekome važno, da se o tebi brine ili da te voli, a čak bi mogla osjetiti i poticaj za svoje samopoštovanje. To su pozitivne stvari na kojima treba raditi dok pokušavaš ojačati svoju vezu s nekim.

Možda te zanima... 7 seksualnih faza svakog muškarca, od mladosti do duboke starosti Psiha i seks

I blagi dodir ima veliko značenje

Kako ti postaje sve ugodnije s partnerom i nastavljate istraživati svoj intimni odnos, možda ćeš otkriti da čak i kada ti dodirne ruku, doživljavaš osjećaje. Intenzitet ovih osjećaja možda nije uvijek isti, ali to je u redu. Kada nečiji dodir uzrokuje da osjetiš leptiriće u trbuhu, to može biti dobra stvar. Također može pomoći u izgradnji pozitivnih odnosa i učvrstiti potrebu da taj odnos njegujete.

Možeš doživjeti i druge emocije

Ne očekuj da ćeš biti sretna cijelo vrijeme. Ponekad te partner može naljutiti ili ćeš se ponekad osjećati tužno. Važno je da osjetiš sve emocije. Partner pun ljubavi razumjet će te stvari i dopustiti ti da ih riješiš. Možda će čak biti uz tebe kada te preplave emocije ili te držati za ruku. Zapamti da bi i ti trebala učiniti isto za njega. Kad ima loše dane, učini nešto da mu odvratiš misli od toga.

Možeš raditi što voliš

Zdrava veza omogućuje tebi i tvom partneru da radite stvari u kojima uživate. Bilo da se radi o intimnim razgovorima ili ne, zapravo nije važno jer će snažna veza pružiti priliku za oboje. Uvijek bi trebala biti osoba za sebe kao i dio para kada si u zdravoj vezi. U redu je da se zabavljaš i radiš stvari koje voliš, čak i ako je to nešto jednostavno poput gledanja omiljene emisije. Nema ništa loše u tome. S druge strane, svom partneru morate ponuditi isti luksuz. Uostalom, možda ionako ne želite svaku sekundu provesti zajedno.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.