Native sadržaj Koliko me poznaješ? 14. listopada 2024.

7 pitanja o pravilnoj prehrani pasa - koliko ih dobro poznaješ

Foto: Unsplash

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedno je sigurno - naši psi bi najviše htjeli jesti cijeli dan, svaki dan, no na nama je da im osiguramo pravilnu prehranu. Znate li kako?

 

 

 

 

Svaki pas zaslužuje biti zdrav i sretan, a ključ za to često leži u onome što jede. Kako bi naš ljubimac imao dovoljno energije za trčanje, igranje i maženje, važno je znati njegove prehrambene potrebe. Bez obzira na to jeste li iskusni vlasnik ili ste nedavno doveli novog četveronožnog prijatelja u svoj dom, dobro je znati što je zapravo najbolje za njihovu prehranu.

Mnogi vlasnici pogrešno vjeruju da su ostatci s našeg stola dobri za pse. Međutim, neki od tih sastojaka mogu biti štetni za njih. "Što se tiče naše hrane, psi smiju jesti kuhano (bez ikakvih začina) meso i povrće, ali nikako ostatke sa stola (pečeno meso, kosti, salame, čokolade..) jer će vrlo brzo doći do razvoja gastroenteritisa s moguće teškim posljedicama", poručuje Lidija Peroković, dr.med.vet. vlasnica Veterinarske ambulante Peroković. Umjesto toga, najbolje je pružiti psu hranu koja je specijalizirana za njegove potrebe.

Pravi izvor proteina, poput piletine i ribe, ključan je za pse. Kvalitetna suha hrana može pružiti sve potrebne hranjive tvari i doprinijeti zdravlju i sjaju njihove dlake. Redovito hranjenje psa dva do tri puta dnevno osigurava da dobije potrebnu energiju i hranjive tvari.

 | Author: Unsplash Foto: Unsplash

Kada birate grickalice, važno je odabrati one koje su prilagođene veličini i potrebama vašeg psa, poručuje dr. Peroković te dodaje: "Također je vrlo važno znati ima li vaš pas kakve zdravstvene probleme kod kojih je kontraindicirano davati bilo kakve poslatice (pankreatitis, IBD - upalna bolest crijeva, alergije, gastroenteritis, dermatitis i sl.)". Pridržavanje pravilnih prehrambenih smjernica ključno je za zdravlje vašeg ljubimca.

Učenje o prehrambenim potrebama vašeg psa može biti zabavno i korisno, a početak mjeseca listopada označio je početak posebnog tretmana kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika u prodavaonicama dm-a. Od 1. do 31. listopada za kupnju proizvoda iz asortimana hrane za životinje u vrijednosti od najmanje 20 € u prodavaonicama dm-a dobit ćete PETS torbu za kupovinu.

Također, od 1. do 31. listopada kupci u 'Moj dm' aplikaciji mogu pronaći i aktivirati kupon za ostvarivanje 10x više bodova pri kupnji proizvoda dm marke Dein Bestes. Zato požurite u najbližu dm prodavaonicu i osigurajte svojim ljubimcima sigurnu i veselu jesen!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.