Ljepota i relax 27. kolovoza 2009.

Žuti za podočnjake, zeleni za prištiće

Korektor
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Preplanuli ten ne zahtjeva previše 'korekcija' - za prikrivanje podočnjaka ili pokojeg prištića dovoljan je korektor. Antibakterijski, u sticku ili kistić? Zdravakrava doznaje kako odabrati onaj pravi te otkriva najtrikove za besprjekorno nanošenje

Osim što prikriva sitne nedostatke poput prištića i podočnjaka, korektor može “promijeniti” i crte lica. Pažljivim nanošenjem tamnije nijanse na nosnu te ispod jagodičnih kostiju i podbradka, u trenutku ćete suziti i naglasiti konture lica. No umijeće nanošenja ključno je za prirodan izgled make upa. Umjesto da ga razmazujete, korektor nježno utapkajte vrškom prsta te ga učvrstite puderom u prahu ili kamenu, što će spriječiti vidljiv prijelaz.

Uz prirodne nijanse koje se savršeno stapaju s puderom, korektor u zelenoj boji namijenjen je prištićima jer neutralizira crvenilo, a žuti prekriva plavkaste podočnjake. Osim na područje ispod oka, nanesite ga i u kut tik uz korijen nosa te na kapak. Tako će oči izgledati veće, a pogled djelovati svježije.

Gusti korektor prikriva ožiljke

Izbor korektora također ovisi i o tenu. Onaj s antibakterijskim svojstvima istodobno prikriva i isušuje prištiće te ne iritira osjetljivu kožu, a korektor u stiku gustom teksturom “maskira” ožiljke. Nanesete li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možete i ispraviti te nadopuniti liniju usana.

Ako je pregust, korektor pomiješajte s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosite nakon podloge i maskare kako biste spriječili razmazivanje ako pogriješite pri šminkanju. Višak uklonite štapićem za uši.

Jake podočnjake najbolje ćete prikriti ako, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksirate s malo mat ružičastog sjenila. Osim što ćete izgledati odmornije, sjenilo je kompaktnije od pudera, pa će i bolje “držati” korektor.

Korektor za prištiće ne ide na podočnjake

Antibakterijski korektori namijenjeni su isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju. Koristite li četkicu ili spužvicu za njegovo nanošenje, perite je redovito kako biste spriječili širenje bakterija.

Tekući korektori idealni su za manje uočljive nesavršenosti i dnevni make up. No zbog vodenaste teksture često “klize” s lica te ih je potrebno dodatno “učvrstiti” puderom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.