Ljepota i relax Wellness 06. ožujka 2017.

Zašto ljudi diljem svijeta Emmu Watson nazivaju licemjerkom?

Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Emma Watson, poznata kao mala čarobnica Hermione, gradi svoju karijeru i nakon filmova o Harry Potteru. No, umjesto da puni medije glavnom ulogom Belle u najnovijoj adaptaciji bajke Ljepotica i zvijer, ovih dana je popularna zbog snimanja koje je odradila za časopis Vanity Fair.

Ambasadorica UN-a i veliki zagovaratelj ženskih prava, glumica Emma Watson, ovih dana je u fokusu javnosti koja ju naziva licemjerkom zbog njenih fotografija koje je objavio Vanity Fair. Naime, javnosti je sporna fotografija na kojoj Watson pozira bez grudnjaka.

Prema mišljenju šire javnosti, Watson zbog ovog čina više ne zaslužuje nazivati se feministicom. Pojedinci su, pak, stali u njenu obranu, navodeći da bit feminizma nije u tome da se žene okreću jedne protiv drugih, nego u pravu svake žene na izbor.

Penelope Cruz u filmu o neizglednoj borbi s rakom dojke

Sama Watson je komentirala nastalu situaciju za BBC"Bit feminizma je pravo žena na izbor. Feminizam nije palica koja služi za udaranje po drugim ženama. Feminizam je sloboda, oslobođenje, jednakost. Zbilja ne znam kakve veze moje grudi imaju s tim."

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.