Ljepota i relax 15. svibnja 2015.

4 razloga zašto ne proricati sudbinu

Runeu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Grube životne okolnosti i teški izazovi stvaraju nepodnošljivu neizvjesnost i tjeraju mnoge da se okrenu proricateljima sudbine iz graha, kave, dlana, karata ili koječega drugoga. Nažalost, mnogi navodni vidioci ne mogu klijentu reći ništa korisnog. Jednima nedostaje dar da proniknu u budućnost, drugima takt u komunikaciji, a trećima oboje

Nažalost, mnogi navodni vidioci ne mogu klijentu reći ništa korisno. Jednima nedostaje dar da proniknu u budućnost, drugima takt u komunikaciji, a trećima oboje. Neki namjerno straše klijenta i navode ga da dođe još koji put po "dodatne informacije" – za dodatni honorar. Planiraš li riskirati i otići kod nekog od brojnih proricatelja, budi oprezna, jer ti "predviđanja" mogu izazvati vrlo teške posljedice. Proricatelji ti mogu nanijeti štetu na nekoliko načina.

Programirat će ti um

Proricatelji ti mogu namjerno ili nehotice programirati um uvjeravajući te da će se nešto dobro ili loše sigurno dogoditi. Mašta s vremenom uvećava značenje izrečenih predviđanja pa ona preuzimaju kontrolu nad sviješću i postupcima. Loš ili netaktičan prognozer napunit će ti glavu opsesivnim i negativnim mislima kojih se dugo nećeš osloboditi. Pod njihovim utjecajem možda ćeš povući pogrešne poteze, naškoditi sebi i drugima ili oboljeti od depresije i anksioznosti.

Poremetit će ti odnose

Proricatelji vole ukazivati klijentima na druge ljude koji im navodno žele zlo. Tako bi te mogli uvjeriti da su za tvoje neuspjehe odgovorni tvoji bližnji. Mogu ti sugerirati i da tvoj partner ili simpatija nisu prikladni za tebe. Smiješne i neutemeljene sumnje koje ti proricatelj usadi mogu te navesti da se ponašaš kao detektiv istražujući tko ti želi zlo, raskineš vrijedne odnose ili odbiješ nekoga jer si pod utjecajem "proročanstva" posumnjala u njegove dobre namjere.

Sugerirat će ti da si nemoćna

Putniče, nema puta, put se stvara dok koračaš

Loši proricatelji neće ti davati savjete, nego će govoriti o budućnosti kao o zadanoj vrijednosti na koju ne možeš utjecati. Međutim, život nije određen samo genima i okolnostima, već i vlastitim odlukama i postupcima. Svaki put kad se nađeš na raskršću i odlučiš kojim ćeš putem krenuti, sama stvaraš budućnost. Kao što je napisao veliki španjolski pjesnik Antonio Machado, "putniče, nema puta, put se stvara dok koračaš."

Traži savjete, ne proročanstva

Imaš li neobuzdanu želju čuti što ti ima za reći vidjelac, potraži onog za kojeg si iz pouzdanih izvora doznala da je ne samo kvalitetan u svom poslu, nego i inteligentan, obrazovan i obziran te da klijentima ne usađuje negativne sugestije, nego im daje korisne i primjenjive savjete. U većini slučajeva, najbolji savjet nećeš dobiti od vidioca, nego od kvalificiranog stručnjaka za područje koje te zanima, bilo da je to pravo, financije, psihologija ili medicina. Na prvi pogled, posjet proricateljima sudbine trebao bi biti vrlo privlačno i zanimljivo iskustvo, no odvagneš li pažljivo razloge za i protiv, zaključit ćeš da je u većini slučajeva bolje kloniti ih se.

Postoji li dobra i loša sudbina?

Život svakoga od nas donosi kombinaciju pozitivnog i negativnog kao što se karakter svake osobe sastoji od pozitivnih i negativnih karakteristika. U vremenu u kojem živimo puno je lakše birati negativno. Mnoge osobe žive život koji se od njih očekuje i nikada ne razviju prisan kontakt sa sobom, nikada ne prepoznaju svoj pravi potencijal i svoju svrhu. Moglo bi se reći kako žive mimo svog života.

Puno ovisi i o tome koliko nam je stalo da ostvarimo svoj potencijal. Neki više vole igrati poker dok su drugima draže strateške igre. No, svakako valja znati koje karte su nam u ruci. Tada više nema loših i dobrih karata, nego je znanje i mudrost ono čime pobjeđujemo.

U kolumni Aleksandre Dorann pročitaj postoji li dobra i loša sreća i što kaže kineska astrologija?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.