Ljepota i relax 29. travnja 2016.

Krivo rezanje nokta uzrokuje urastanje

Nokti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Urasli nokti osim što mogu stvoriti lošu sliku, predstavljaju i ozbiljnu tegobu jer se može javiti oštra bol u prstima. Nokat urasta zbog nekoliko razloga, ali najčešći su razlozi krivo rezanje noktiju i nošenje neadekvatne obuće. Ako nosiš cipele koje su preuske ili premalog broja, prsti nemaju dovoljno mjesta i dolazi do njihovog oštećenja. Posjet pedikeru je najbolja opcija ako je nokat već urastao

Naime, nokte na nožnim prstima ne bi trebalo rezati zaobljeno već isključivo ravno, a da bi se ovaj problem riješio, potrebno je bar šest mjeseci. Najprije se nokat izravna da bi dalje pravilno rastao, a zatim se ispod njega izlije silikon, koji služi kao zaštita i sprječava da nokat probije kožu i napravi ranu. Izrastanje nokta i stvaranje novog kanala (jer se stari u međuvremenu izgubio zbog drugačijeg rezanja) izazivaju blagu bol. Budući da nije oštra, ona ne predstavlja veliki problem, iako je često neugodna. Sve dok nokat ne izađe cijelom dužinom novog kanala, zajedno sa silikonom, skraćuje se samo turpijanjem njegovog prednjeg dijela. Brzina rasta je individualna, ali prosjek je dva milimetra mjesečno, te je za cijeli proces potrebno bar pola godine.

Saznaj kako u 35 minuta možeš napraviti kućnu pedikuru!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.