Ljepota i relax 28. prosinca 2015.

Miris ovog ulja poboljšava pamćenje

Ulj-Uspr_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Studija objavljena 2012. pokazala je kako miris eteričnog ulja ružmarina može poboljšati brzinu i točnost pri obavljanju određenih mentalnih zadataka. Istraživanje objavljeno u časopisu Psychopharamacology obuhvatilo je 20 ljudi, a istraživanje iz 2013. u Northumbriji potvrdilo je kako miris ružmarina u zraku pomaže ljudima da ostvare bolje rezultate na testovima ispitivanja memorije

Bolji testovi pamćenja

Eksperiment je proveden tako što su nakapali nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina u jednu prostoriju i nakon toga su doveli 66 osoba koje su nasumično poslali u sobu namirisanu ružmarinom i u sobu bez mirisa. Obje skupine rješavale su testove memorije. Osobe koje su bile u prostoriji u kojoj je bio ružmarin bile su bolje na testovima pamćenja i testovima koji su provjeravali jesu li na vrijeme izvršili dane zadatke.

Za ružmarin se već i prije govorilo da je služio za poboljšanje memorije starih Grka i bio im je simbol ljubavi i odanosti te je služio za obranu od zlih duhova. U novije vrijeme koristi se kao sastojak u kuhanju ili kao prirodno sredstvo protiv moljaca. Također se koristi kao sastojak u nekim tradicionalnim biljnim lijekovima, uključujući i one koji pomožu s kašljem i upalama grla.

Doznaj kako se uz miris ružmarina možeš riješiti umora.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.