Ljepota i relax 10. srpnja 2017.

Odmak od užurbanosti: Zvijezde podzemnih željeznica u Beču

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beč je početkom srpnja 2017. po uzoru na velike svjetske metropole poput Londona i New Yorka započeo s pilot-projektom „Zvijezde podzemnih željeznica“ kojim će se na međukatu stanice podzemne željeznice Westbahnhof svakodnevno predstavljati ulični svirači.

Između dvjestotinjak glazbenika koji su se prijavili za projekt, stručni žiri je za srpanj izabrao njih sedam, dok je prva stanica za nastupe izabrana glasovanjem na internetskim stranicama bečkog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien.

Još sigurniji i ugodniji prijevoz

Ulli Sima, članica gradskog poglavarstva za javni prijevoz, koja je i inicirala projekt, naglašava kako je sretna što je bilo toliko prijavljenih glazbenika koji žele uljepšati čekanje na stanicama podzemnih željeznica. Glazba pruža odmak od užurbanosti podzemne željeznice, kaže Sima, a projekt je dio inicijative kojom se javni prijevoz u Beču želi učiniti još sigurnijim i ugodnijim.

Testna faza će trajati mjesec dana i tijekom nje će se prikupiti dojmovi putnika. Povratni podaci će se temeljito analizirati i na osnovi njih nastaviti prošireni projekt planiran već za kolovoz. Projekt „Zvijezde podzemnih željeznica“ provodi se uz podršku festivala ulične umjetnosti Buskers Festival.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.