Ljepota i relax Prirodno lijepa 28. lipnja 2016.

Tri neprijatelja ljepote s kojima se možeš obračunati

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Urasle dlačice, ispucale pete i žuti zubi problemi su s kojima se bar jednom suočila većina žena. Donosimo ti savjete kako da spriječiš i riješiš ove ove estetski nepoželjne pojave u svoja četiri zida.

Urasle dlačice

Svaka žena se barem jednom susrela s ovim problemom. Ako je koža jako nadražena, najbolje je na mjestu upale stavljati obloge od kamilice deset minuta dnevno. Ako do upale nije došlo nakon depilacije 24 sata na kožu ne stavljaj ništa od preparata, pogotovo ne vruću vodu koja će potaknuti upalu. U tih 24 sata nosi udobniju odjeću. Drugi dan kožu namaži s aloe vera gelom, a kada se koža smiri od depilacije, svaku večer nakon tuširanja ciljano mjesto istrljaj ručnikom koji će tako napraviti lagani piling, a jednom tjedno možeš nanijeti i piling iz kućne radinosti. Izmiješaj šećer, med i malo maslinovog ulja i time istrljajte kožu. Piling će pomoći da dlačice lakše izbiju na površinu. Nakon toga tijelo namažite losionom i koža će biti savršeno glatka i lijepa.

Žuti zubi

Nakon nekog vremena zubi postaju žuti zbog konzumiranja raznih namirnica koje ih trajno ili privremeno oboje, kao što su kava, čaj ili crveno vino. Uz redovitu higijenu i posjete stomatologu, jedi i hranu koja čisti zube poput jabuka.

Ispucale pete

Ako te muče ispucale pete, problem pokušaj riješiti uz pomoć kupke od ružmarina. Žličicu osušenog ružmarina stavi u vruću vodu i pusti da odstoji pet minuta. U drugu posudu stavi hladnu vodu, pa naizmjenično stavljaj stopala u jednu i drugu kupku. Počni s toplom, a završi s hladnom vodom. Nakon kupke namaži pete hidratantnom kremom, obuj pamučne čarape i tako ostavite preko noći.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.