Ljepota i relax Wellness 23. lipnja 2016.

Nezaboravno ljeto u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Saša_Lozar
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Terme Olimia su renovirale poznati Wellness hotel Sotelia**** te mu dodali novu dozu šarma i elegancije. Obnovljen je i kongresni centar koji je sada još privlačniji za organiziranje raznih poslovnih skupova i događanja.

Rekonstrukcija je povjerena slovenskom arhitektu Deanu Lahu koji je savršeno ukomponirao modernu arhitektu u prekrasnu okolicu Obsotelja. Investicija je vrijedna: 1,5 milijuna eura.

Aqualuna je proglašena najboljim velikim termalnim kupalištem

Cijela godina zaokružena je proslavom 50 godina termalnog turizma gdje goste očekuju brojna iznenađenja. Od 1966. pa sve do danas u Terme Olimia investiralo se zaista mnogo čemu svjedoče i brojne nagrade koje krase zidove resorta i svrstavaju Terme Olimia u sam vrh wellness turizma. Terme Olimia s cjelovitom wellness ponudom, najprestižnijim Wellness Orhideliom, koja je u zadnjih sedam godina proglašena najboljim wellness centrom u Sloveniji, vodenim atrakcijama koje su najviše istaknute u ljetnim mjesecima kada brojni posjetitelji posjećuju Termalni park Aqualuna i uživaju u brojnim vodenim atrakcijama za sve generacije, zdravstvenim programima, opuštanjem u svijetu sauna, uživanjem u različitim kulinarskim delicijama, rekreacijom, prekrasnom prirodom... sastavljaju mozaik preporođenog života u Termama Olimia. Zajedno s općinom Podčetrtek, FIJET Slovenija 2015. dodijelio je Termama Olimia i općini Podčetrtek, Kristalni Triglav za međusobnu suradnju, a Aqualuna proglašena je najboljim velikim termalnim kupalištem.

Punionica za električna vozila

U sklopu proslave 50 godina termalnog turizma, Terme Olimia pripremile su i iznenađenje za sve vlasnike sve popularnijih  električnih automobila, tako da su u sklopu svoje garaže postavili 2 punionice za električna vozila koje su jedne od prvih na ovom  području.

Novosti u Termama Tuhelj

Kako smo već i navikli na brojne novitete u Termama Tuhelj, u prvoj polovici 2016. godine, nastavljaju razvoj projekta Art&Spa gdje su u restoran hotela postavili paletu slika umjetnice Mirjane Smolić koja je na skladan način ukomponirala boje i začinsko bilje te tako upotpunila prostor front cookinga restorana Lati i učinila ga još privlačnijim. U tijeku je i obnova jednog dijela hotela u kojem se nalaze 46 soba koje su smještene u prizemlju te na 2 kata kao i obnova hodnika koji se nalaze u tom dijelu objekta.

Ljeto u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Kamo ako ne k nama? Ili na slovenskom Kam, če ne k nam? – slogan je ljetne kampanje Terma Olimia što bi se idealno ukomponiralo i u ljetnu kampanju Terma Tuhelj jer svi putovi ipak vode k njima. Terme Olimia ponovno iznenađuju sa spektakularnom Aqualunom i vodenim sadržajima poput King Kobre i odličnih životinja u prirodnoj veličini koje su dio Aqua safarija koji pozivaju kako najmlađe goste tako i one malo starije. Tu se ljetna priča nastavlja sa sloganima Tko, ako ne ti? i Kada, ako ne sada? Splash ljeto u Termama Tuhelj s odličnim dnevnim vodenim događanjima bit će dovoljan razlog da posjetite Vodeni planet ovog ljeta. Ako k tome dodamo i popularne vodene atrakcije i društvo novih ambasadora Saše Lozara i Sanje Doležal, onda je to još jedan razlog više. U splash ljeto, Terme Tuhelj ove godine ukomponirali su i Art&Wine fest, festival glazbe i vina koji će se  odvijati svake subote od 20:30 h u popularnoj SpaAreni. Gosti će moći uživati u koncertima poznatih glazbenika kao što je Hana Hegedušić, Goran Karan, Ksenija Erker, Tomislav Goluban, Mario Rašić i mnogih drugih, a ulaz je besplatan za sve. Sva ljetna događanja bit će dio 1. urbanog festivala umjetnosti i wellness-a gdje će gosti svaki tjedan moći uživati u jednoj vrsti umjetnosti.

Odlični rezultati i u prvih 5. mjeseci poslovanja u Termama Olimia i Termama Tuhelj

U Termama Olimia ostvareno je 113.002 komercijalnih noćenja u prvih 5 mjeseci 2016. godine što je za 5,6 posto više noćenja nego u istom periodu 2015 godine. Od siječnja do svibnja ove godine, ostvareno je 6,9 milijuna eura prihoda što je za 6,5 posto više od istog  perioda 2015. godine. Ako se pogleda isti period 2014. godine, to je rast od 9,6 posto. Rezultat poslovanja za prvih 5 mjeseci 2016. godine iznosi 460 tisuća eura dok je rezultat poslovanja 2015. godine, za isti period, iznosio 261 tisuća eura. 

U Termama Tuhelj ostvareno je 39.352 komercijalnih noćenja u prvih 5 mjeseci 2016. godine što je 20,7 posto više noćenja nego u istom periodu lani. Ostvareno je 2,4 milijuna prihoda, što je 17,6 posto više prihoda nego u istom periodu 2015 godine i 13,3 posto više nego u istom periodu 2014.g. Rezultat poslovanja za prvih 5 mjeseci 2016. godine iznosi 141 tisuća eura što je u odnosu na isto razdoblje 2015. i 2014.,  puno bolje.

"Vrlo smo zadovoljni s rezultatima u prvih 5 mjeseci poslovanja. Još više iz razloga što možemo razvijati nove projekte kojima podižemo razinu kvalitete naših usluga i zadovoljstvo naših gostiju. I u sljedećem razdoblju planiramo nove investicije koje će  uvelike utjecati na naše poslovne rezultate.", ističu direktori Terma Olimia i Terma Tuhelj, Florjan Vasle i Vasja Čretnik.

Pročitaj kako različiti narodi uživaju u saunama!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.