Ljepota i relax Prirodno lijepa 12. rujna 2016.

Super savjeti za vraćanje svježine licu nakon neprospavane noći

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Previše koktela i/ili odlazak u krevet nakon tvog uobičajenog vremena za spavanje pokazat će se najprije na licu, posebno u predjelu očiju. Ali, to ne znači da je nemoguće povratiti svježinu, stoga ne paničari.

  • Koristi hladne žlice - stavi 2 žlice u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ih izvadi i ispupčeni dio prisloni na oči. Hladan metal zategnut će kožu i ublažiti natečenost i podočnjake u kratkom roku.
  • Hidratiziraj kožu iznutra - alkohol je jedan od najčešćih uzroka otečenosti predjela oko očiju. Pij dosta vode prije i poslije izlaska da bi smanjila ovu vrstu vidljive štete, a također svaku čašu alkohola neutraliziraj jednom čašom vode.
  • Ne pretjeruj sa soli - ograniči unos soli na jednu čajnu žličicu dnevno. Poznato je da sol veže vodu, a samim tim izaziva natečenost. Bolje birajte namirnice bogate vitaminom B, poput špinata, koji smanjuje otečenost.
  • Namaži kremu za hemoroide - ne zvuči privlačno, ali glavni sastojak ovih preparata, femilefrin, sužava krvne žile i smanjuje otečenost tkiva ispod očiju.
  • Učvrsti kožu - kada se stavi izravno na kožu, kofein pomaže u zatezanju kože i uklanja natečenost. Natopi vrećice crnog čaja, pričekaj da se ohlade i drži ih na očima oko 10 minuta. Još brži efekt postići ćeš nekim preparatom koji u svojoj formuli sadrži kofein.
  • Masiraj lice - napravi limfnu drenažu sama kod kuće i odstranite višak tekućine koja se zadržava u podočnjacima. Prislonite srednje prste na unutrašnje kuteve oka i blago pritišćući pomiči ih prema vanjskim, zatim ka sljepoočnicama pa sve do brade. Ponovi ovo nekoliko puta.
  • Make-up savjet - brzo rješenje za "vrećice" ispod očiju je to da skreneš pažnju s njih na neki drugi dio oka. Iscrtaj gornji kapak eyelinerom, a zatim nanesi nekoliko slojeva maskare za volumen. Donji kapak i trepavice ostavi nenašminkane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.