Ljepota i relax 21. veljače 2018.

Spriječi izbijanje malih, ali iritantnih prištića po licu

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš one male prištiće koji ti svako malo izbiju po licu, a tebi nije jasno zašto. Jedan od mogućih razloga su nečisti kistovi za make-up. Imamo formulu kako možeš svoje kistove i aplikatore za šminku dobro očistiti da ti se to više ne bi događalo.

Nečistoća i masnoća kože kombinirana s ostacima pudera, sjenila, bronzera i ruževa nakuplja se u kistovima i četkicama za make-up, i ako ih dobro ne očistimo, to može iritirati kožu i izazivati prištiće.

Možda te zanima... Kistovi za make up: Najbolja prirodna otopina za njihovo čišćenje Ljepota i relax Možda te zanima... Kistove za nanošenje šminke obavezno očisti svakog tjedna! Ljepota i relax
Kako bi ovo izbjegla, visažisti preporučuju da svaki tjedan do dva napraviš generalno čišćenje, a ako imaš osjetljivu kožu, onda svakih nekoliko dana. Slijedi ova tri koraka za čišćenje svog beauty pribora:
  • Pomiješaj oko pola decilitra deterdženta za suđe s par kapi maslinova ulja. Deterdžent će ukloniti nečistoće i bakterije, a maslinovo ulje će djelovati poput regeneratora na kistove.
  • Umoči vrhove kistova u tu mješavinu i pusti neka malo odstoji.
  • Dobro isperi tako da se uklone svi ostaci deterdženta i ostavi da se osuše. Umjesto deterdženta možeš koristiti i obični sapun.

Što znači svrbež i prištići na vlasištu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.