Ljepota i relax 03. svibnja 2013.

SlowSpa ritual za opuštanje

Rucnik3
1/9
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

SlowSpa koncept podrazumijeva niz malih rituala koji slijede prije i nakon odabranog tretmana što omogućava dubinsko opuštanje i povećava učinak masaže ili nekog od tretmana za uljepšavanje. Takav pristup wellnessu imaju u Malom Lošinju u Wellness Hotelu Aurora iz portfelja Lošinj Hotels & Villas

'Za slow wellness inspirirao me Lošinj. Moj osobni osjećaj je da na Lošinju vrijeme teče sporije, a i drugi mi kažu da ih Lošinj uspori i da više uživaju u prirodi', objasnila je Anamarija Pažin Morović, voditeljica LAURUS SlowSpa Wellnessa u Wellness Hotelu Aurora.

Rituali za opuštanje

'Kao što postoji slow food tako postoji i slow spa koji je obogaćen ritualima. Naše klijente nastojimo usporiti malim ritualima unatoč činjenici što je Aurora veliki hotel u kojem ima puno ljudi. Kad klijent dođe, terapeut ga uvede u tretman i objasni mu što može očekivati od istog, a ti rituali najviše su prisutni kod Lošinj Signature masaže. Terapeut razgovara s klijentom o njegovim željama i očekivanjima vezanim za masažu te mu ponudi da pomiriše bazna i eterična ulja i odabere ona koja mu najviše odgovaraju. Takođe i na temelju terapeutove procijene o stanju klijentove kože biraju se ulja za tretman.

Nakon masaže, klijenta otpratimo do sobe za opuštanje koja ima divan pogled na more i borove i savjetujemo mu da se odmara najmanje 30 minuta. To sam uvrstila u koncept jer sam nakon masaže imala poriv da ostanem u smirenom okruženju, popijem čaj i moram priznati da nigdje to nisam dobila. Odnos između klijenta i terapeuta je na određeni način sličan odnosu između roditelja i djeteta. Majka ne kaže malom djetetu idi ti sad spavati, nego ga polako uvodi u san. Tako i mi klijenta pripremamo za masažu i omogućavamo mu da iz tog opuštenog stanja polako izađe,' objasnila je Anamarija Pažin Morović

Prirodno i ekološki

U Laurus SlowSpa svi pripravci i kozmetika za tretmane su sto posto prirodni i većina je ekološka i veganska. Ulja su hladno prešana, a esencijalna ulja su ili od domaćih ili od vrhunskih svjetskih prodavača koji proizvode eterična ulja isključivo za aromaterapiju. 'Svi proizvodi su prirodni ne sadrže parafine, konzervanse, tako da trudnice i dojilje mogu doći kod nas', rekla je Anamarija Pažin Morović.

Masaža s potpisom Lošinja

U Laurus Slow Spa wellness centru hotela Aurora sve je u znaku opuštanja, spokojne tišine i poticanja pozitivnih misli. Na zidovima wellnessa ispisane su pozitivne poruke, kao i na majicama terapeuta, sa svrhom da se taj vanjski mir reflektira na unutarnje stanje klijenta. Nakon razgovora između klijenta i terapeuta i odabira pripravaka koji se miješaju neposredno prije, počinje masaža cijelog tijela koja traje sat vremena. 'Za Lošinj Signature masažu koriste se eterična ulja citrusa, lavande, smilja, mirte. Dakle, koristimo ulja od bilja koje raste na Lošinju, na što i samo ime tretmana upućuje', rekla je Anamarija Pažin Morović i opisala još jedan ritual koji prethodi Lošinj Signature masaži:

'Ritual dobrodošlice kreće tako da lagano poprskamo klijenta maglicom hidrolata od lavande ili ruže što djeluje opuštajuće. Nakon toga slijedi istezanje glave mirisnim ručnikom, i to sve sa svrhom da se klijent što više opusti prije masaže, jer ako se klijent ne može opustiti ni masaža neće imati puni učinak. Masaža se izvodi lijepim širokim pokretima s hranljivim biljnim i eteričnim uljima. Tretman završava ponovnim prskanjem hidrolatima i nakon toga kad se klijent odjene otpratimo ga u sobu za opuštanje i ponudimo mu čaj ili vodu aromateiziranu svježim voćem ili povrćem.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.