Ljepota i relax 21. siječnja 2010.

Sitne bore nestaju za 5 minuta

Sasak-Piling-Dr.Gjuric
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručna suradnica Hrvatskog olimpijskog odbora Renata Šašak, kojoj je prije dva tjedna dr. Jeannette Gjurić pomoću hijaluronske kiseline ispunila duboke bore i blago povećala usne, u drugoj fazi make-overa ide na tretmane kemijskog pilinga kako bi obnovila strukturu kože i smanjila sitne bore i proširene pore na licu

Dr. Jeannette Gjurić, specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine, te tradicionalne kineske medicine i mezoterapije, koja u Poliklinici Sinteza izvodi i tretmane pomlađivanja, za 45-godišnju Renatu Šašak, bivšu tenisačicu i olimpijku, osmislila je make-over za postizanje prirodnog mladenačkog izgleda, bez agresivnih i rizičnih postupaka. 

Klikni i pogledaj prvu fazu make-overa u kojoj su Renati Šašak za samo dva sata nestale dvije duboke bore između nosa i usana i jedna bora na bradi, a usne postale punije i senzualnije.

Dva tjedna nakon tog tretmana Renata nam je rekla da je jako zadovoljna svojim novim izgledom i da od drugih često prima komplimente. Gornja usnica joj je neposredno nakon stavljanja filera bila malo natečena, ali je, kaže, to za nekoliko dana prošlo i sada izgleda prirodno punije.

Doktorica Gjurić ispunila joj je bore i usne filerima, to jest kožnim implantatima od hijaluronske kiseline tvrtke Glytone, čiji kemijski piling sada koristi kako bi Renati ublažila sitne bore oko očiju i proširene pore na licu te joj osvježila i učvrstila kožu. Pilingom se uklanja površinski sloj kože, kako bi se omogućila i potaknula njezina regeneracija.

Serijom od tri pilinga sprečava se ljuštenje kože

Osobitost Glytone pilinga je da se, umjesto samo jednog intenzivnog kemijskog pilinga, izvodi serija od tri tretmana u kombinaciji sa specifičnom svakodnevnom njegom, zahvaljujući čemu se koža polako privikava na sve jači piling.

Ako se odmah radi s najjačim pilingom, kaže dr. Jeannette Gjurić, javljaju se reakcije poput crvenila i ljuštenja kože te otečenosti. Zbog oporavka se poslije takvog tretmana mora i po tjedan dana ostati kod kuće.

Kao pripremu za ovaj piling, Renata je protekla dva tjedna kao svakodnevnu njegu kože kod kuće koristila posebne Glytone kreme na bazi glikolne kiseline, koja je odljuštila prvi površinski sloj kože. 

Za prvi piling u ordinaciji, doktorica Gjurić primijenila je 30-postotnu glikolnu kiselinu, za dva tjedna napravit će piling s 50-postotnom, i nakon toga, sa 70-postotnom glikolnom kiselinom. Između tretmana Renata i dalje kod kuće treba koristiti dnevnu i noćnu kremu koje isto sadrže mali udio te kiseline.

Uz takvu pripremu i potrebne mjere opreza, kao reakcija čak i na najjači piling mogu se javiti jedino blago crvenilo i lagano ljuštenje kože, ali i to se gotovo nikad ne događa, tvrdi doktorica. Zato nema potrebe za oporavkom i cijelo vrijeme može zadržati svoju uobičajenu svakodnevicu.

Dr. Jeannette Gjurić preporučuje da se ovaj tretman kombinira s filerima ili mezoterapijom jer će to omogućiti kompletnu revitalizaciju i pomlađivanje lica.

Pogledaj snimku tretmana mezoterapije na kojem je bila Ivana Husar Mlinac.

Petominutni piling

Prvom u nizu pilinga, onom u kojem se koristi 30-postotna glikolna kiselina, prisustvovala je i ekipa Zdrave Krave.

Trajao je oko pola sata i na početku je doktorica Gjurić Renati detaljno očistila lice pomoću Glytone preprata za čišćenje kože.

Nakon toga je s maramicom koja je natopljena glikolnom kiselinom, a izgleda kao obična vlažna maramica, prešla preko cijelog lica i ostavila tako navlaženu kožu nekoliko minuta.

Objasnila je da se kiselina na koži ostavlja između jedne i pet minuta, i da cijelo to vrijeme mora pažljivo promatrati kako bi primijetila kad će se lice početi jače crveniti, jer je to znak da se kiselina treba neutralizirati.

Za to se koristi Glytone neutralizator, kojim se dobro pošprica cijelo lice. 

Renata nam je kasnije rekla da ju je tijekom tih nekoliko minuta dok joj je glikolna kiselina bila na licu, koža peckala, ali čim ju je doktorica pošpricala s neutralizatorom, to je prestalo.

Koža odmah izgleda svježije

Odmah nakon tretmana je ustala, stavila kremu i lagano se našminkala te je otišla iz ordinacije osvježenog izgleda.

Od doktorice je još dobila uputu da sada obavezno mora upotrebljavati kremu sa zaštitnim faktorom kad god izlazi tijekom dana, jer je koža nakon ovog pilinga osjetljivija na sunce.

Ponovno ćemo se u Poliklinici Sinteza sastati s Renatom Šašak kada dođe na treći iz serije pilinga pa ćemo vidjeti konačne rezultate njezinog make-overa.

Više info: www.poliklinika-sinteza.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.