Ljepota i relax 10. ožujka 2010.

Sinteza medicine i umjetnosti

Izlozba1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U zagrebačkoj poliklinici Sinteza, u Folnegovićevoj 1c, otvorena je izložba fotografija "Enter" autorice Isabelle Mauro.To je već peta izložba nekog mladog umjetnika u ovoj poliklinici, koja je osim po ovom spoju medicine i umjetnosti, poznata i po sintezi najmodernijih metoda konvencionalne medicine s alternativnim postupcima liječenja

Isabella Mauro je diplomirana knjižničarka, a fotografija joj je hobi, kako sama kaže "način da oslika svoj unutarnji svijet i svojevrstan kreativni bijeg." Na izložbi je predstavila 30-ak crno-bijelih i fotografija u boji, snimljenih tijekom posljednje 3 godine. Radovi nemaju tematsku poveznicu, ali prevladavaju gradski motivi, ljudi i prizori iz prirode. Svojoj prvoj izložbi dala je ime "Enter", objašnjava, jer je do sada svoje radove objavljivala na internetu, a ovo je njezin službeni ulazak u svijet fotografije, ponuda javnosti da zaviri u njezin svijet.

Još od siječnja prošle godine u poliklinici Sinteza redovito se održavaju izložbe mladih, uglavnom još neetabliranih umjetnika. Za to je zaslužna direktorica poliklinike, dr. Jeanette Gjurić, koja je velika ljubiteljica umjetnosti. Cilj joj je umjetničkim djelima prostor poliklinike učiniti drugačijim i ljepšim, boravak pacijentima ugodnijim, a istodobno dati šansu mladim umjetnicima da negdje izlože svoje radove. Ideju za pretvaranje prostora poliklinike u izložbeni prostor dobila je u Munchenu, u poliklinici svojih prijatelja.

Prva izložba u poliklinici Sinteza bila je ona akademske slikarice Tatjane Politeo, koja od tada pomaže doktorici Gjurić u organizaciji izložbi i ostvarivanju kontakta s mladim umjetnicima.

U moderno uređenoj i vrhunski opremljenoj poliklinici Sinteza, kao što joj i ime kaže, njeguje se cjelovit pristup pacijentu, pri čemu se ne zanemaruju ni alternativni postupci liječenja.

Više info: www.poliklinika-sinteza.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.