Ljepota i relax Prirodno lijepa 10. srpnja 2016.

Sedam savjeta za pravilnu njegu osjetljive kože

Lice1_1450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osjetljivu kožu je najteže održavati, a korištenje novih proizvoda ili loša prehrana mogu izazvati upale. Zbog tih opasnosti, važno je znati kako se dobro brinuti za kožu tijela i lica. Stoga pročitaj nekoliko savjeta kojih se lako pridržavati

Oprezno s kozmetikom

 
Budi posebno oprezna i izbjegavaj tešku šminku. Ako svakodenvno stavljaš šminku, pobrini da ne nadražuje tvoju kožu. Testirajte svaki kozmetički proizvod prije nego što ga kupiš jer osjetljiva koža može imati alergijske reakcije na određene proizvode. Svakako ukloni šminku prije spavanja. Odlazak u krevet bez skidanja šminke će biti izuzetno štetan za lice.
 

Čišćenje lica je izuzetno važno

 
Pobrini se da redovno čistiš, toniraš i hidratiziraš vašu kožu. Očisti kožu prije spavanja s proizvodom za čišćenje lica koji odgovara tvojoj koži. Također bi trebali držati lice hidratiziranim uz odgovarajuće kreme. Hidratantni proizvodi će održati kožu glatkom, podatnom i zdravom. Toniranje oživljava kožu i održava njenu pH ravnotežu. Napravi piling kože jednom tjedno kako bi uklonila mrtve stanice.
 

Higijena ruku je također važna

 
Uvijek budi sigurna da si oprala ruke. Često diramo naše lice, a ruke mogu sadržavati štetne bakterije i klice. Zbog toga je bitno da opereš ruke prije nego što dodiruješ lice. Uvijek nosi proizvode za dezinfekciju sa sobom.
 

Unosi dovoljnu količine vode

 
Svakodnevno pij dovoljnu količinu vode jer ćeš na taj način održati kožu zdravom. Pij 7 do 8 čaša vode dnevno kako bi koža bila hidratizirana, zdrava i blistava.
 

Zaštiti kožu od sunca

 
Ne preskači kremu za sunčanje zato što je vani oblačno. Tvoja koža neće biti zaštićena od štetnih zraka sunca. Pobrini se da nanosiš i kremu za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom, ne manjim od 30 kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka sunca.
 

Izbjegavaj vrući tuš

 
Vrući tuš nekada zna biti neodoljiv, ali se savjetuje da izbjegavaš tuširanje vrućom vodom, posebno ako imaš osjetljivu kožu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.