Ljepota i relax 19. listopada 2016.

Saznaj koje navike uzrokuju opadanje trepavica

Suhe_Oči
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maskara je mnogima omiljeni beauty proizvod koji u trenutku može naglasiti oči i istaknuti pogled. Međutim, jeste li znala da maskara može uništiti trepavice i uzrokovati njihovo opadanje?

Agresivno skidanje maskare

  • Maskara je make-up proizvod koji je najteže ukloniti s lica. Upravo zbog toga važno je da, tijekom skidanja šminke, ne pretjeruješ s trljanjem očiju. Pregrubim trljanjem svaki put ćeš iščupati i po nekoliko trepavica, što dugoročno može dovesti do slabljenja i gubitka trepavica.
  • Savjet: Ako koristiš maramice za skidanje šminke, na njih dodaj kap bademovog ili maslinovog ulja i lagano trljaj maskaru. Isto možeš napraviti i blazinicom s malo ulja ili sredstvom za uklanjanje šminke na uljnoj bazi.

Spavanje s maskarom

  • Svi jako dobro znamo da spavanje s make-upom na licu nikako nije dobro za kožu. Ipak, ova navika šteti i trepavicama. Naime, uloga maskare je da prekrije trepavice i učini ih debljim, dužim i čvršćim. Kada spavamo, lice naslanjamo na jastuk, a krute trepavice prekrivene maskarom nisu fleksibilne kao prirodne pa zbog toga, tijekom noći, dolazi do njihovog pucanja i opadanja.
  • Savjet: Neka ti umivanje prije spavanja postane navika. Lice operi gelom ili pjenom za umivanje, dobro ga isperi i nanesi hidratantnu kremu. Ova navika će te osvježiti prije spavanja i natjerati da svaki put skineš maskaru.

Koristiš samo vodootporne maskare

  • Vodootporna maskara može biti vrlo korisna kako bi make-up ostao postojan tijekom cijeloga dana ili večeri. Međutim, ovaj tip maskare ne bi trebalo koristiti svakodnevno, jer ako pogrešno koristiš maskaru, štetiš svojim trepavicama. Vodootporna maskara puno je agresivnija za trepavice, a sastojci koji je čine postojanom isušuju trepavice i čine ih krhkima. Također, vodootpornu maskaru puno je teže ukloniti, zbog čega je oči potrebno dulje i jače trljati.
  • Savjet: Ako želiš da maskara ostane postojana, na trepavice nanesite prvi sloj obične maskare, a drugi sloj neka bude vodootporan.

Doznaj kako možeš potaknuti rast trepavica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.