Ljepota i relax 17. kolovoza 2009.

Savršene obrve za svaki tip lica

Obrve
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da bi joj Anastasia Soare uredila obrve, američka televizijska ikona Oprah Winfrey odletjet će iz Chicaga u Los Angeles i provesti 32 sata u avionu. No, nije Oprah jedina. Isto će učiniti i Madonna, ali i Jennifer Lopez. Zdravakrava otkriva zašto su dive spremne na takav podvig.

Idealno definirane obrve usklađene su s crtama lica, oblikom nosa i položajem jagodičnih kostiju, ističe Anastasia Soare, američka stručnjakinja za oblikovanje obrva, čije usluge koriste brojne svjetske zvijezde poput Oprah Winfrey, Jennifer Lopez i Madonne.

Najplaćenija svjetska 'guruica' obrva osmislila je i liniju za uređivanje obrva pod nazivom "Anastasia Beverly Hills" koja uključuje petodjelni set za obrve, olovku s četkicom te šablone za savršeno oblikovanje, a može se kupiti i u hrvatskim parfumerijama.

No, za savršene obrve a la Soare, dovoljna ti je - olovka!

Olovka određuje savršen luk

Da bi provjerila odgovara li oblik obrva licu, prvo odredi zamišljenu liniju sredine nosa. Paralelno uz tu liniju na lijevu i desnu stranu vrha nosa prisloni tanku olovku. Točka u kojoj olovka dodiruje obrvu u ravnini s nosnicom određuje početak obrve. Završetak vanjskog luka također se odredi olovkom, i to tako da se ukosi od nosnice prema vanjskom kutu oka.

Prije čupanja obrve se obvezno iscrtaju make up olovkom kako bi se provjerio oblik. Ako su obrve pravilnog oblika, suvišne dlačice počupaj u smjeru rasta kako ne bi urastale. Gornji dio dlačica se ne čupa jer se tako mijenja prirodni oblik obrva, savjetuje Anastasia Soare.

Obrve se usklađuju s tipom lica

  • Blagi luk “omekšava” četvrtasto lice jer uravnotežuje oštrinu čeljusne kosti. Završetak obrva također mora biti neupadljiv, a boja samo nijansu tamnija od prirodne, kaže Soare.
  • Ovalnom tipu lica najbolje pristaje oblikovanje obrva koje slijedi njihov prirodan rast. Bez obzira nagustoću i boju, obrve je potrebno dodatno istaknuti olovkom.
  • Srcolikom licu pristaje izražen luk jer bi mekši lice učinio okruglijim. Boja obrva nekoliko je nijansi tamnija od kose kako bi se naglasili oblik i boja.
  • Kod okruglog tipa lica oči će vizualno povećati ravne i tanke obrve slabo izraženog luka i svjetlije boje. Gustoću ćeš nadoknaditi ispuniš li obrvu sjenilom ili olovkom za oči.

Markantne obrve pogledu daju dozu mistike pa ih nije preporučljivo previše stanjivati, a ukrotit će ih potez četkicom za obrve lagano pošpricanom lakom ili namočenom u gel za kosu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.