Ljepota i relax 11. prosinca 2015.

Kada maskaru baciti u smeće?

Rok-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ulazak u novu godinu svakako je vrijeme za nove promjene, a to se odnosi i na obnovu tvoje kozmetičke torbice. Ako je redovito puniš novim preparatima, svakako trebaš znati kada staru kozmetiku trebaš zamijeniti novom. U šminki se razmnožavaju bakterije koje mogu inficirati lice, a stara maskara ili tuš za oči mogu uzrokovati i konjunktivitis

Bakterije u šminki

Iako se mnoge žene rješavaju nekog kozmetičkog proizvoda tek kada ga potroše, vizažisti i proizvođači kozmetike često upozoravaju na njihov prilično kratki rok trajanja budući da su idealno stanište za razvoj bakterija. "Stara šminka, osim što ne izgleda lijepo, može izazvati alergije i iritacije što može dovesti do niza neugodnosti, ovisno o proizvodu koji se koristi'', pojašnjava dermatologinja dr. Maja Ceković te dodaje kako se u šminki razmnožavaju bakterije koje mogu inficirati lice.

''Koristiš li staru maskaru ili olovku za oči, računaj na crvenilo i mogući konjunktivitis. Rokovi trajanja nisu striktno određeni, ali ih se svakako treba barem okvirno pridržavati'', objašnjava. Naime, umjesto da čuvaš jedan proizvod 5 godina pa čak i duže, važno je zapamtiti da prosječan maksimalni životni vijek u svijetu šminke iznosi otprilike dvije do tri godine za kompaktno rumenilo, dok korektoru rok istječe već nakon godinu dana.

        

Dozanj više o tome što izbaciti iz kozmetičke torbice.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.