Ljepota i relax Prirodno lijepa 29. srpnja 2016.

Reguliraj masni sjaj na licu u vrućim ljetnim danima

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Toplo vrijeme ne pogoduje uvijek masnoj koži. Znojenje čini da se masna koža još više sjaji. Iako sjaj možeš ublažiti šminkom, otkrivamo ti kako da ga umanjiš pravilnom njegom.

  • Izbjegavaj proizvode koji sadrže alkohol jer alkohol isušuje kožu. Kada ukloniš njezina prirodna ulja, koža počinje proizvoditi više masnoće kako bi nadoknadila gubitak.
  • Koristi proizvode na bazi vode, umjesto krema na bazi ulja, izaberi one na bazi vode koje su puno laganije i neće dodatno zamastiti kožu.
  • Ne pretjeruj s čišćenjem lica jer će pretjerano čišćenje, baš kao i proizvodi koji sadrže alkohol, ukloniti prirodne masnoće. Koža će početi proizvoditi još više masnoće kako bi se zaštitila od daljnjeg isušivanja. Da bi to spriječila izaberi nježan proizvod za čišćenje lica te nakon čišćenja kožu obavezno hidratiziraj.
  • Hrani se zdravo, smanji unos šećera i štetnih masnoća. Odluči se za masne kiseline, voće i povrće. Pravilna prehrana spriječit će pojavu akni i prištića, kožu učiniti nježnom i zdravom, te regulirati proizvodnju sebuma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.