Ljepota i relax Prirodno lijepa 05. kolovoza 2016.

Recept s limunom protiv sunčanih mrlja na koži koji zaista djeluje

Limun_Lice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec savjetuje kako da na prirodan način ukloniš sunčane mrlje na koži lica i tijela. U kasnim tridesetima i ranim četrdesetima hiperpigmentacija je posljedica više čimbenika, ali najčešće neumjerenog izlaganju suncu bez zaštite odgovarajućim kremama.

Hiperpigmentacija najviše pogađa žene, osobito one koje su imale pjegice na licu. Trenutak kada sunčane pjegice zamijeni hiperpigmentacija kod većine žena događa se u četrdesetima, a uvelike su joj uzrok hormonalne promjene i naznaka je početka ulaska u menopauzu, a često je povezana i s prekomjernom težinom. 

 

Kako se riješiti sunčanih mrlja?

 

Svakodnevno namaži mrlje i sva potamnjela mjesta tj.sve fleke na svojoj koži sokom limuna. Nareži limun s korom i dodaj sitno narezane listiće peršina.

Budi uporna jer se rezultati pojavljuju nakon dva do ti mjeseca terapije. U pripravak možeš dodati 1 do 2 decilitra destilirane vode i žličicu meda, ali ako se odlučiš za to, potroši pripravak za tjedan dana.

Za zdravu, sjajnu i zategnutu kožu jedi kiwi, banane, lubenicu, dinju, ali i marelice koje su bogate beta karotenom pa će te dodatno štititi na suncu ( kao i mrkva).
 

Kako se prirodno zaštititi od sunca?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.