Ljepota i relax 01. veljače 2010.

Pune usne - tajna mladosti

Scarlett-Johansson
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žene koje imaju punije i čvršće usne izgledaju mlađe i svježije od svoje stvarne dobi, pokazalo je istraživanje na sveučilištu Unilever. No, samo ako su takve usne prirodne, jer naknadni zahvati često donose više štete no koristi

Čak i poneka bora i sijeda vlas ne smetaju mladenačkom izgledu, ako su prisutne pune i ispupčene usne, veli istraživač s Unilevera David Gunn, koji je proučio usne više od 250 žena.

Tajna Scarlett Johansson

Eto zašto će Scarlett Johansson izgledati mlađom od stvarne dobi i kad uđe u pedesete.

Prema Gunnu, debljina usana genetski je određena, a najveće su varijacije u debljini usana utvrđene među ženama starijima od 60 godina.
"Kad smo izdvojili ljude koji izgledaju mlađe od kronološke dobi, zapanjila nas je debljina njihovih usana", veli Gunn. Dok su najtanje usne široke samo 3 mm od vrha gornje do dna donje usne, deblje su usne široke čak 2,2 cm. 

Kao i usne, genetski su određeni i drugi znakovi starosti, odnosno mladosti, kao što su broj sijedih vlasi i pomicanje linije kose unazad (tzv. visoko čelo). S druge strane, bore, mrlje i oštećenja kože od sunca podjednako su pod utjecajem genetskih i okolišnih faktora.

Stručnjaci kažu da usne poprimaju maksimalni obujam u ranoj zreloj dobi. Kod mnogih se ljudi počinju smanjivati tijekom tridesetih, što ljudima donosi varljivo stariji izgled.

Bez obzira jesu li nečije usne tanke ili debele, ako poznaješ principe govora tijela, otkrit će ti kakva je to osoba i na koji način je zainteresirana za tebe.

Povećavanje usana, da ili ne?

Iako su kirurški zahvati i injekcije botoksa djelotvorni načini povećanja volumena usana, stručnjaci nisu jednoglasni mogu li te umjetne promjene pomladiti osobu s prirodno uskim usnama. Silikonski ili kolagenski usadci također imaju svojih slabih točaka. 

Kod nekih su nesretnika ovakvi zahvati doveli do vrlo nezgodnih rezultata, koji su naveli kritičare da njihove nove usne usporede s ribljim ustima. Stoga se i onima koje je priroda zakinula u pogledu bujnosti usana ne preporučuje da "luduju" s operacijama i injekcijama, jer će umjesto divljenja okoline izazvati podsmjeh.

Zanima te kako povećati usne, a da to ipak izgleda prirodno i nenapadno?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.