Ljepota i relax 20. svibnja 2014.

Prirodna pomoć liječenju neplodnosti

Neplodn2
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danas smo svjedoci otvaranja mnogih wellness oaza i potrebe da se ljudi opuštaju te tako očuvaju tijelo i psihu od posljedica stresnog načina življenja. Daruvarske toplice su idealni spoj prekrasnog prirodnog ambijenta, termalne vode i ljekovitog mineralnog blata, stručnog pristupa rehabilitaciji i liječenju lokomotornog sustava te pomoći pri liječenju neplodnosti

Prirodna pomoć liječenju neplodnosti

Ljekovitost termalnih izvora daruvarskog kraja spoznali su još stari Rimljani, a od tada do danas taj čudesni dar prirode vraća zdravlje i vitalnost ljudima. Liječenje neplodnosti prirodnim čimbenicima došlo je u drugi plan ili je zaboravljeno napretkom u medicini, no prirodni faktor je uvijek odličan izbor, a za one koji odaberu potpomognutu medicinsku oplodnju, prirodni faktor je pozitivan uvod u postupak.   

Uz pomoć prirodnih ljekovitih faktora (termomineralna voda i mineralno ljekovito blato-fango) i fizikalnih postupaka, uspješno se provodi liječenje kroničnih upala ženskih genitalnih organa, primarnog i sekundarnog steriliteta, postoperativnih infiltrata nakon ginekoloških operacija, hormonalnih poremećaja, disfunkcije ovarija, a dobri rezultati postižu se u liječenju 'stress incontinentie'. 

Prestanak bolnih menstruacija

Ljekovitost termalne vode i mineralnog blata u liječenju ginekoloških oboljenja očituje se u smanjenju upalnih otoka, uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije, poboljšanju prohodnosti jajovoda te boljoj funkciji jajnika i maternice. Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj u smislu disfunkcije ovarija, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja (prestanak bolova, redovitost mjesečnice).

Iz dugogodišnjeg iskustva, najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim one nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one s neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

Analgetsko i protuupalno djelovanje

Balneoterapija ima kompleksan učinak. Postoji fizikalno i kemijsko djelovanje vode i fanga. Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala tako da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda. Fango ima također dvojako djelovanje. Ima isti termički učinak kao i kupelji. 

Termoregulacija je tijesno povezana s tjelesnim funkcijama njegova krvotoka, disanjem, djelovanjem kore nadbubrežne žlijezde, razinom staničnog metabolizma itd. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde s unutarnjim izlučivanjem. Što se tiče utjecaja fanga na kronična upalna žarišta – djelovanje je analgetsko, protuupalno i antiedematozno.

Wellness-spa i sportsko-rekreacijski programi

Dokaz da termalna voda i fango imaju utjecaj na funkcije u organizmu je poznata baleoreakcija, koja se javlja nakon od 3 do 6 kupelji i fango omota. Balneoreakcija je oblik pozitivnog stresa izazvan primjenom prirodnih ljekovitih činitelja, koji se moraju iz tog razloga pažljivo dozirati i stručno provoditi. Osim zdravstvenog programa pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice uz primjenu termalne vode i mineralnog blata ( fango), provode i zdravstveno-rehabilitacijske programe liječenja lokomotornog sustava, wellness-spa programe te sportsko-rekreacijske programe.

Iz područja reumatskih bolesti posebno se uspješno provodi liječenje svih vrsta upalnog reumatizma, degenerativne bolesti kralježnice i velikih zglobova, a iz područja medicinske rehabilitacije vrlo dobri rezultati postižu se u postoperativnoj rehabilitaciji totalnih proteza kukova, korektivnih zahvata na ekstremitetima, te posttraumatskoj rehabilitaciji prijeloma iza povreda lokomotornog sustava.

Željeni rezultati lječenja

Brinuti o sebi u prvom redu znači čuvati zdravlje, a Daruvarske toplice mogu ti u tome pomoći. Uz prirodne ljekovite činitelje i suvremene terapijske procedure postići ćeš željene rezultate liječenja. Prepusti se u ruke stručnog tima, vrati tijelo u formu i izaberi jedan od zdravstvenih programa koji ti najbolje odgovaraju!

Za više informacija obrati se na: Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, tel. 043/ 623 623, 623 702, www.daruvarske-toplice.hr, E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.