Ljepota i relax 12. srpnja 2016.

Preporuka za ljetno štivo: "Slonica koja je izgubila sreću"

1/2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Pokusi u psihologiji pokazali su da je potrebno otprilike petnaest sekundi pohvala da bi se one čule. Ali kritika se registrira odmah!", dio je iz knjiga "Slonica koja je izgubila sreću", autora Ajahna Brahma.

Autor bestselera ''Krava koja je plakala'' donosi 108 priča koje će te nasmijati i natjerati da na život počneš gledati novim očima. Bezvremenska mudrost Ajahna Brahma dirnut će ljude iz svih sfera života. 

Polazeći od vlastitih iskustava i od priča koje su s njim podijelili njegovi učenici te starih šala ispričanih na nov način, Ajahn Brahm će svakoga potaknuti da preispita svoje životne obrasce. Ajahn je budistički redovnik već više od trideset godina, a djeluje i kao duhovni ravnatelj Budističkog društva Zapadne Australije. Diljem svijeta tražen je kao duhovni učitelj i popularni predavač. 

"Imao sam sreće što sam odrastao u malom stanu. Što znači da ni moji roditelji, ni moj brat, a ni ja, nismo mogli pobjeći jedni od drugih. Roditelji bi se svađali poput svih bračnih parova, no kada su se pomirili, to sam mogao i vidjeti. Shvatio sam da su sukobi dio života, kao i to da bilo koji loš osjećaj može biti zamijenjen tim divnim činom opraštanja koji se zove 'mirenje'.", jedan je dio autorovog iskustva pretočenog u knjigu koju ti preporučujemo kao lagano štivo za ljetne dane.

Osim uspješnice Krava koja je plakala (Naklada Ljevak, 2010.) napisao je i Mindfulness, Bliss, and Beyond (2006.) i The Art of Disappearing (2011.).

Više detalja o samoj knjizi i kupovini možeš potražiti na stranici Knjižare Ljevak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.