Ljepota i relax 01. kolovoza 2016.

Preporuka ljetne duhovne literature: Pouke života

Sreća-Opuštenost
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako nas naša smrtnost može poučiti životu i življenju, otkrivaju Elisabeth Kübler-Ross i David Kessler u novom ljetnom klasiku. Pouke života suočavaju se s izazovima života, od ljubavi i sreće, do tuge, krivnje i straha, otkrivajući istinu o našim strahovima, nadama, odnosima i, iznad svega, o veličini toga tko mi uistinu jesmo.

Je li ovo zaista život kakav želim živjeti?

 

Svatko od nas u nekom trenutku postavlja ovo pitanje. Tragedija nije u tome da je život kratak, nego da često ne vidimo ono što je uistinu važno.

Kad biste znali da vam preostaje još samo nekoliko dana života, kako biste ih proživjeli? Elisabeth Kübler-Ross i David Kessler vode nas kroz pouke koje trebamo naučiti kako bismo mogli živjeti život u svoj njegovoj punini. Oboje su dotaknuli sam rub života stotinama puta s onima koji su umrli i s onima koji su preživjeli. U svom radu i kao terapeuti intenzivno su se posvetili radu s umirućima i istraživanju smrti i umiranja.

Ima li života nakon smrti, pročitaj intervju s Anthony Peakom.

Istina o našim strahovima i nadama

 

Pouke života suočavaju se s izazovima života, od ljubavi i sreće, do tuge, krivnje i straha, otkrivajući istinu o našim strahovima, nadama, odnosima i, iznad svega, o veličini toga tko mi uistinu jesmo.

Elisabeth Kübler-Ross priznata je liječnica, psihijatrica i tanatologinja. Autorica je nekoliko bestselera od kojih je najpoznatija knjiga On Death and Dying (O smrti i umiranju) iz  1969.u kojoj je opisala pet stadija suočavanja sa smrću. Dodijeljeno joj je više od 25 počasnih doktorata.

David Kessler jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za iscjeljivanje i gubitak te skrb o oboljelima od terminalnih bolesti. Autor je revolucionarne knjige Prava umirućih.

Koliko si opuštena, toliko si i kreativna?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ifzone.wordpress

      Pozdrav, počinjem pisati blog pa ako želite ostavljam vam link da bacite oko. Nadam se da će vam se svidjeti! https://ifzone.wordpress.com/

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.