Ljepota i relax 28. studenoga 2018.

Počeo je Advent u Zagrebu: Što ti donosi ove godine?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu 1.12. u 18 sati paljenjem lampica na Zrinjevcu počeo je Advent u Zagrebu prepoznatljiv po svom izgledu, okusu i mirisu.

Najbolji advent u Europi nudi pregršt sadržaja koji će te uvesti u pravo Božićno raspoloženje. Božićni sajmovi bit će na nekoliko lokacija u gradu, a neće biti rezervirani samo za centar Zagreba. Kao i dosadašnjih godina, glavni adventski trg bit će Trg kralja Tomislava s ledenim parkom koji će nuditi dobru glazbu, klizanje na otvorenom i razne gastronomske delicije, kao i brojni sadržaj za djecu i odrasle.

Božićna čarolija se prostire kroz cijeli centar grada pa će tako Zrinjevac sjajiti tisućama bijelih lampica i ondje ćeš moći uživati u starim zagrebačkim specijalitetima, poput štrukli, a stari glazbeni paviljon na Zrinjevcu postaje odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera. 

Uvijek originalno i puno dobre vibre, Fuliranje i ove godine dočekuje svoje goste uz sjajnu glazbu, odličnu gastro ponudu i obilje dobre zabave na prekrasnom zagrebačkom Strossmayerovom trgu, između Zrinjevca i Trga kralja Tomislava. Ove zime, glazbenim će carstvom zaFULirati ukupno više od 80 izvođača, a održavat će se i glazbeni program u zatvorenoj i toploj kupoli. Na Fuliranje stiže četrdesetak najboljih restorana i barova, kopnenih i morskih. Tako ćeš moć probati razne specijalitete, a ako ipak ne želiš konzumirati kobasice, ovdje ćeš moći pronaći neku novu gastronomsku deliciju.

Kao i svake godine, tu će biti i advent na Strossu, u Marićevom prolazu, na Europskom trgu, ali i na mnogim drugim mjestima.  

 Ako želiš vidjeti advent na tradicionalni način Vila na Gornjem Prekrižju otvorit će svoja vrata tijekom Adventa u Zagrebu, a ondje ćeš moći uživati u tradicijskom, blagdanskom izdanju s prigodnim glazbenim programima. Gradskim prijevozom moći ćeš doći do ovog posebnog mjesta. 

Novi programi  

Advent u Maksimiru: odmah iza glavnog ulaza u park Maksimir bit će adventska oaza gdje se odrasli i djeca svih uzrasta mogu zabaviti, ali i naučiti. Naime, ovaj program će uključivati radionice, večernje koncerte, foto-instalacije Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja, ali i izbor fine hrane, pića i još puno toga. 

Advent Stara Tkalča: upoznaj stari Zagreb i doživi Gradec i Kaptol uz radionice starih obrta i zvukove starih zagrebačkih šansona.

Advent će ove godine trajati od 1. prosinca do 6. siječnja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.