Ljepota i relax Wellness 25. listopada 2016.

Plesna meditacija u pokretu: Dođi i iskusi drevnu šamansku praksu

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Movement Medicine je plesna meditacija u pokretu, to jest plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta.

Unutar istraživanja vlastitih pokreta na plesnome podiju, ona nas dovodi do pronalaženja mudrosti vlastitoga srca, do utjelovljnih uvida onoga što uistinu jesmo te radosti u otkrivanju kako ono što uistinu jesmo donijeti u svakodnevni život. Ova plesna praksa nije određena formom. Naprotiv, plesači su pozvani da kroz vodstvo glazbom i riječima učitelja iznova istražuju kako ponuđeno rezonira unutar njih samih te dopuštaju inteligenciji tijela da radi za njih, to jest da je pokret slobodan, spontan i intuitivan.

 | Author: Tamara Sertić Foto: Tamara Sertić

Movement Medicine je istovremeno i duhovna praksa u najjednostavnijem, materijalnom obliku. Ona pruža smjernice kako se povezati sa vlastitim tijelom te na taj način posegnuti za direktnim iskustvom drevnog i dubokog znanja koje se nalazi u svakome od nas. Ponekad se to znanje tiče elemenata u prirodi, ponekad različtih emocija, arhetipova, ponekad odnosa sa samime sobom, sa zajednicom koje smo dio ili pak odnosa prema baštini iz koje potječemo, no bez obzira na temu njezin glavni fokus nalazi se upravo na sadašnjem trenutku, to jest na onome što je naša istina koju nam šapuće vlatito tijelo kroz pokret. Na taj način, Movement Medicine je praksa koja duhovno čini fizičkim tako da utjelovljuje različite vrste energije kojima je zajednička jedna tema – što sve uistinu znači biti ljudsko biće.

Radionice "This Must Be the Place" u Zagrebu

Održat će se 4. i 25. studenog te 2. i 16. prosinca u Andrea’s Room, Berislavićeva 21. Radionice vodi Tamara Sertić, integrativna terapeutkinja, učiteljica pripravnica plesne prakse Movement Medicine. "This Must Be the Place je kontinuirani sat plesne prakse Movement Medicine koji je namijenjen svima, vjerovali da znaju plesati ili ne. Bez koraka koje trebamo učiti, bez pravog i krivog, ovo je vrijeme da se kroz pokret i dah prepustimo plesnome podiju, da provedemo vrijeme sami sa sobom, s pažnjom okrenutom na svemir mogućnosti pokreta i da se prepustimo ritmu kamo god nas nosi.

 | Author: Tamara Sertić Foto: Tamara Sertić

U gotovo dva sata vođeni više glazbom, a manje uputama, This Must Be the Place bit će prostor da kroz pokret izrazimo upravo ono što u tom trenutku želi biti izraženo. Kao okosnica za to poslužit će nam sagledavanje aspekta sebe i to kroz 3 osi našega bivanja: tijelo-srce-um, prošlost-sadnjašnjost-budućnost te ispunjenje-međupovezanost-realizacija. Za ovu praksu nije potrebno  nikakvo prijašnje iskustvo. Naposlijetku, jedino što uistinu trebate znati jest da ste živi i da ste voljni pokrenuti se - sve ostalo je samo ples", objašnjava Tamara Sertić.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.