Ljepota i relax Prirodno lijepa 12. kolovoza 2016.

Piling od kave skida odumrle stanice i smanjuje natečenost

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ti je koža na licu i tijelu bez sjaj i izgleda umorno rješenje se krije u kuhinji. Isprobaj tri jednostavna pilinga za sve tipove kože – potrebni su ti samo šećer, sol ili kava.

Piling od kave protiv zadržavanja tekućine

Mljevenoj kavi dodaj žlicu maslinovog ulja. Piling nanesi na tijelo, lagano masirajući od stopala prema gore. Na ovaj način ne samo da ćeš se riješiti odumrlih stanica na koži, već ćeš uz pomoć kofeina smanjiti natečenost na područjima na kojima se akumulira tekućina.

Piling od šećera za sjajniju kosu

Šećer dobro podnose svi tipovi kože. Ova namirnica lako se topi, a osim toga zadržava vlagu, te je ovaj piling odličan za hidrataciju kože. Najbolje je da ga koristiš na rukama i nogama jer odlično uklanja odumrle stanice kože, a odlična je prva pomoć i za ispucane usne. Pojedini dermatolozi preporučuju ga i za piling vlasišta: stavi žlicu šećera u regenerator i nježno umasiraj u tjeme, a zatim isperi šamponom.

Piling od soli za nježnu kožu cijelog tijela

Zbog svoje teksture sol je možda najgrublji piling. Definitivno nije preporučljivo koristiti je za lice, ali je savršeno sredstvo za uklanjanje odumrlih stanica s kože tijela. Osim što će koža biti mekša, nakon ovog pilinga proradit će ti cirkulacija. Sljedeći put kada se budeš tuširala šaku morske soli pomiješaj s kupkom i nježnim pokretima izmasiraj tijelo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.