Ljepota i relax Prirodno lijepa 07. siječnja 2017.

Ovo je možda razlog zbog kojeg se osjećaš nedovoljno privlačno

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi smatraju da su za porast broja oboljelih od anoreksije i bulimije veliku odgovornost nose mediji, modna i kozmetička industrija koji "fotošopira" stvarnost.

Istina je da modna industrija i mediji postavljaju nerealne standarde ljepote, a koji ne dovode samo do povećanja broja oboljelih od poremećaja prehrane, nego i do velikog nezadovoljstva kod mnogih žena. Žene se potiče da troše novac kako b popravile svoj izgled i postale ljepše i seksipilnije.

Primjerice, modeli koji poziraju u modnim časopisima u prosjeku imaju 21 godinu, njihova tjelesna težina je čak 25 posto niža od idealne te su 18 cm više od prosječne visine kod žena. Stoga nije ni čudo da mnoge žene boluje od anorekcije i bulimije

Anoreksija je češća kod perfekcionistica

Pogledaj video koji je objavio Oskar T. Brand, a kojem se ujedno navodi više od 20 poznatih žena koje su bolovale ili još uvijek boluju od nekog od poremećaja u prehrani. 

Pročitaj zašto se žene srame svoga tijela?!
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.