Ljepota i relax 13. rujna 2016.

Otkrivene strogo čuvane tajne ljepote hollywoodskih zvijezda

Foto: V. T. Dennis/Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kimberly Snyder, nutricionistica iz Hollywooda, u svojoj novoj knjizi “Detoks hrana za ljepotu” otkriva strogo čuvane tajne slavnih osoba kojima održavaju mladenački izgled.

Od Drew Barrymore, Olivije Wilde, preko Owena Wilsona, Vincea Vaughna do Dite von Teese, brojne zvijezde pridržavaju se njezinih načela zdravog jelovnika za detoksikaciju i ljepotu koji ne uključuje gluten i mliječne proizvode.

Gazirana pića s umjetnim sladilima isušuju kožu

“Ljepota se gradi iznutra prema van, a da bi koža bila sjajna i lijepa, treba jesti namirnice koje organima i koži daju energiju”, ističe Snyder. “Izbjegavaj light proizvode, kao i gazirana pića s umjetnim zaslađivačima, jer isušuju kožu i čine je osjetljivom.”

Snyder se kune i u moć ananasa, koji bi trebalo jesti barem jednom tjedno kako bi se potaknula proizvodnja kolagena u koži. Sjeme lana je odličan dodatak jelima, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje sprječavaju unutrašnje isušivanje kože. Kod pojave prištića Snyder predlaže izbacivanje toksina iz tijela dijetom koja se sastoji od ispijanja jogurta, ali i mješavine vode i jabučnog octa.

Najbolje za kosu i nokte

Vitamin A je ključan za sjajnu i zdravu kosu, kao i za hidratizirano tjeme koje potiče brži rast kose. Zbog toga je dobro obogatiti svoj jelovnik svježom mrkvom. Sjemenke bundeve odličan su izvor cinka, sumpora i vitamina A, koji pomaže u jačanju kose, pa ih valja pojačano jesti kod problema sa štitnom žlijezdom ili nakon porođaja. Za lijepe i čvrste nokte otporne na listanje preporučuje se proso, kao i tamno lisnato povrće poput špinata i kelja.

Detox smoothie za doručak

Sastojci:

  • 3 dl vode
  • mala glavica nasjeckane rimske salate
  • 3 do 4 stabljike celera
  • nekoliko listova špinata
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • sok od pola limuna

Priprema: Nasjeckanu zelenu salatu i vodu stavi u blender. Nakon što se salata dobro usitni, dodajte celer, jabuku i krušku, a nakon nekoliko minuta bananu i sok od limuna.

Pročitaj kako vježba Drew Barrymore.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.