Ljepota i relax Prirodno lijepa 05. ožujka 2017.

Otkrij tko je kriv za tvoje bore, prištiće i loš ten

Ogledalo_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira na to koliko paziš na kožu, ulažeš u njenu njegu i koliko skupe kreme i tretmane sebi povremeno priuštiš, vječno se boriš s njom? Otkrij pogreške koje činiš i potrudi se da ih eliminiraš.

Preskakanje obroka - dovodi do manjka hranjivih tvari, zbog čega ti koža može izgledati suho i umorno, a osim toga će i brže ostariti. Jedi redovito i na jelovniku što češće imaj agrume (zbog vitamina C), kikiriki (zbog vitamina E), avokado (zbog vitamina B3) i slatki krumpir (zbog vitamina A).

Proizvodi za njegu kose - sljedeći put kad budeš nanosila lak za kosu ili neki drugi proizvod, dobro zaštiti lice, a za vrijeme fizičke aktivnosti nosi traku koja će spriječiti da znoj zajedno sa štetnim kemikalijama dođe u dodir s kožom lica.

Prljave naočale - nemoj ih ostavljati baš na svakom mjestu i samo ubacivati ​​u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada ti nisu na nosu, odloži ih u futrolu i redovito ih čisti, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

Stalak_Za_Naočale | Author: Foto: PrintScreen Facebook Video Foto: Foto: PrintScreen Facebook Video

Previše soli -  zato što izaziva dehidraciju, može uzrokovati suhu kožu i sivkast, umoran ten.

Previše šećera - zato što loše utječe na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno opusti.

Žmirkanje - zbog problemima s vidom, uzrokuje bore u kutu oka. Pregled vida, obavi jednom godišnje.

Pretjerivanje s pilingom - ako radiš piling više od jednom tjedno, izbaci tu naviku. Pilingom s kože uklanjaš i prirodna, blagotvorna ulja koja je štite, pa vanjski sloj brže propada i ne može efektno zaštititi ostale slojeve.

Piling_3 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Zapostavljanje usana - koža na njima je tanka i treba joj posebna njega. Ne samo da redovito trebaš koristiti balzam za njegu i štititi ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da tvoj ruž sadrži hranjive sastojke.

Nedovoljno tjelovježbe - redovito vježbanje, pak, pridonosi dobroj cirkulaciji koja poboljšava izgled kože i pomaže tijelu da se riješi toksina, koji tenu daju umoran izgled, a mogu pridonijeti i pojavi podočnjaka.

Pretjerivanje s alkoholom - slično kao i sol, alkohol uzrokuje dehidraciju organizma uslijed koje strada koža: postaje suha, perutava, izgleda umorno i dobiva nezdravu boju.

Pravila umivanja za sve tipove kože

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.