Ljepota i relax Zdrava koža 25. siječnja 2018.

Nutrikozmetika - novi trend njege kože za blistavost i mladolikost!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Počela je nova era njege kože režimima s dugotrajnim rezultatima koji kombiniraju zdravu prehranu, vrhunsku suplementaciju i kvalitetnu preparativnu kozmetiku. Posvetiti se njezi kože znači posvetiti se svom zdravlju.

Advanced Nutrition Programme, nutrikozmetika s izuzetnim sastojcima, karika je koja osigurava zdravu podlogu za aktivno djelovanje kozmetičkih pripravaka.

Advanced Nutrition Programme britanski je proizvođač vrhunske nutrikozmetike za očuvanje mladolikosti i poticanje blistavosti kože. Koncept brenda baziran je prvenstveno na hranjenju kože iznutra kako bi joj bila osigurana anti-age zaštita i sačuvano njeno opće zdravlje.

Filozofija brenda Advanced Nutrition Programme je razumijevanje potreba kože i poticanje na aktivniju izgradnju zdravih stanica vrhunskim suplementima te postizanje zavidnih i nadasve opipljivih rezultata uravnoteženom prehranom. Advanced Nutrition Programme glavna je karika između nanošenja kozmetičkih pripravaka s izuzetnim sastojcima i osiguravanja zdrave podloge za njihovo aktivno djelovanje. 

Ova vrhunska nutrikozmetika ne sadrži umjetne boje, PCB, pšenicu, gluten, kvasac, laktozu i mliječne proizvode te dodanu sol. Dostupna je u 14 zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, SAD, Kanadu, zemlje Beneluxa, Njemačku i Poljsku.

Novi režim njege kože “Nahrani, osnaži, zablistaj”

Svakodnevna prehrana često količinom vitamina, antioksidansa, minerala i neophodnih masti ne zadovoljava potrebe same kože. Tijelo će uzeti hranjive tvari iz hrane i prvo opskrbiti vitalne organe – mozak, srce, pluća i bubrege, a tek preostalo preusmjeriti na ostale potrebe organizma.

 | Author: PR Foto: PR

Dovoljno nahranjena koža iznutra osigurat će da aktivni sastojci kozmetike koju nanosiš na njen površinski sloj zablistaju u svom punom svojstvu te je zaglade izvana i kvalitetno pripreme za vanjske uvjete.

Lorraine Perretta, svjetski poznata savjetnica za nutricionizam, kaže: “Proizvodi za njegu kože jednostavno bolje djeluju uz adekvatnu nutritivnu potporu. Balansiranom prehranom poboljšavamo opće zdravlje i izgled kože, ali i povećavamo učinak profesionalnih tretmana i preparativne kozmetike. Hrana koju unosimo u organizam dospijeva u najdublje slojeve kože. Brižno odabranim namirnicama pozitivno utječemo na razne kožne probleme kao što su suhoća, osjetljivost, iritacija i mrlje.”

Posebnosti Advanced Nutrition Programmea

Jednostavnost primjene temelji su vizije i misije ovog programa. Stoga se i osobe koje nisu koristile suplemente za njegu kožu i ne smatraju da pravilna prehrana utječe na njeno opće zdravlje i izgled lako vežu uz ANP osnovni koncept “nahranimo kožu iznutra”. Drugima, pak, koji razumiju nužnost suplementacije olakšana je potraga za najboljom formulom za njihovo stanje kože. 

Hraneći kožu iznutra događaju se se značajne promjene na njezinoj površini. Esencijalne masne kiseline omega-3 (EPA i DHA) i omega-6 (GLA) potrebne su svakoj stanici da bi koža zadržala punoću i glatkoću. Vrijedan izvor ovih masti su riblje ulje, orašasti plodovi i sjemenke, no malo tko ih konzumira u dovoljnim količinama. Suha koža znak je nedostatka ovih masnih kiselina koje su ključna komponenta staničnih membrana; bez njih koža postaje dehidrirana bez obzira na unus tekućine

Za održavanje imunosnog sustava ključan je vitamin C, koji ujedno osigurava elastičnost kože jačajući kolagenska vlakna. On je dio antioksidativnog trojca (uz vitamin E i beta-karoten) koji štiti kožu od slobodnih radikala, za koje se zna da oštećuju stanice kože i potiču stvaranje bora.  

Je li suplementacija nužna?

Britansko Ministarstvo zdravlja iznijelo je podatak da 95% žena ne uzima preporučenu dnevnu dozu vitamina A, 60% njih ne unosi dovoljno vitamina C, dok 58% žena uzima manje od preporučene dnevne doze kalcija.  

Tome pridonosi i današnja prehrana: činjenica je da voće i povrće koje jedemo sadržava znatno manje nutrijenata od onog koje je uzgajano prije 70 godina. Bilo bi potrebno konzumirati puno veću količinu ovih namirnica da bi se zadovoljile dnevne potrebe organizma. Multivitaminski pripravci djeluju kao “polica osiguranja” za sve minerale i vitamine koji su nam nužni u dnevnoj prehrani. 

Advanced Nutrition Programme odabire oblike suplemenata koji se najbolje apsorbiraju i osiguravaju maksimalnu bioiskoristivost

Advanced Nutrition Programme omega-3 riblje ulje podvrgnuto je temeljitim testiranjima na PCB (poliklorirani bifenili) i druge štetne supstancije – na tržištu trenutačno ne postoji čistije ulje! Ovaj pristup primijenjen je u kreiranju svih proizvoda, čime je zajamčena maksimalna čistoća i kakvoća suplementa. 

Advanced Nutrition Programme dostupan je u DermaCare trgovinama, odabranim ljekarnama,  partnerskim kozmetičkim salonima te putem webshopa https://www.dermacare.hr/

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.