Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. kolovoza 2016.

Ostaci nepravilno očišćene šminke oštećuju korijen trepavica

Trepavice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obrve i trepavice treba znati pravilno njegovati kako bi bile gušće, sjajnije, zdravije i kako bi što ljepše uokvirile pogled. Obrvama treba korigirati oblik, ali to ne znači da ga treba potpuno promijeniti.

I obrvama je potrebna svakodnevna njega

Dovoljno je iščupati suvišne dlačice koje rastu ispod linije obrva, kao i poneku koja strši iznad linije ili prema sljepoočnici. Prije nego što počneš čupati obrve, dezinficiraj lice, a pincetu temljito očisti alkoholom.

Prije spavanja ih namaži kremom, nježno izmasiraj i počešljaj u smjeru rasta. Ako želiš da budu čvršće i gušće, namaži ih s malo ricinusova ulja. Nanesi kap ulja na meku četkicu za zube i nježno četkaj obrve u smjeru rasta i prema gore.

Trepavice imaju svoj rok trajanja

Dlačice obrva i trepavice opadaju. Imaju svoj “rok trajanja”, pa s vremenom ostare i otpadnu, a na njihovm mjestu, ako se pravilno njeguju, izrastu nove. Trepavice nipošto nemoj rezati jer ti tako neće izrasti dulje i gušće, nego ćeš ostati bez njih. Tijekom života trepavice sve slabije rastu i sve su rjeđe, pa nije rijetka pojava da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice u starosti jedva imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj se proces, nažalost, ne može izbjeći.

Za lijepe trepavice bitno je kako čistiš šminku

Višegodišnje korištenje šminke, točnije ostaci nepravilno očišćene šminke, oštećuju korijen trapvcia. Tada one postaju slabije i opadaju. Boju olovke i sjenila obavezno ukloni mlijekom za čišćenje lica, a maskaru posebnim sredstvom za njezino uklanjanje ili uljem za njegu bebine kože. Nakon toga trepavice operi mlakom vodom i obavezno na njh i dio kože oko očiju nanesi posebnu kremu za njegu nježne kože oko očiju.

Vrlo dobra ulja za njegu trepavica su ricinusovo i bademovo. Manje od jedne kapi ulja nanesi na mekanu četkicu i pomoću nje četkaj u smjeru rasta najnježnije što možeš. Kad god ti se pruži prilika ostavi trepavice bez maskar i nahrani ih kremom za oči ili još bolje ricinusovim uljeme.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.