Ljepota i relax 02. siječnja 2012.

Opusti se uz miris eteričnih ulja

Etericna-Ulja
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koja eterična ulja se najčešće koriste danas u wellnessima i kako se bira eterično ulje prema podneblju u kojem se nalazi wellness centar otkriva aromaterapeutkinja Petra Brzović

Zahvaljujući sve većoj primjeni eteričnih ulja općenito, te sve većoj svjesnosti o jedinstvu tijela i duha i primjena eteričnih ulja u wellness industriji dobiva sve više na važnosti.

Eterična ulja djeluju na sve četiri razine čovjeka

Zbog sve bržeg i stresnijeg načina života ljudi danas traže ponudu u wellness centrima koja je prilagođena brzom''punjenju baterija''i otpuštanju stresa. S obzirom da eterična ulja zahvaljujuci holističkom djelovanju, brinu o sve četiri razine čovjeka, kako fizičkoj, tako i emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj - idealna su u pružanju podrške kroz tretmane u wellness centrima.

Pri tome je naravno, od velike važnosti da ulja koja se koriste budu provjerene kvalitete jer jedino takva ulja imaju terapeutski učinak. 

Odabir eteričnih ulja ovisi o podneblju u kojem se wellness nalazi

Od samog početka rada Aromateke imala sam sreću da je velik broj wellnessa prepoznao kvalitetu naših proizovoda, ali i usluga u pogledu edukacija koje nudimo za osoblje wellness centara te mogućnost kreiranja proizvoda za svaki wellness centar.

U Hrvatskoj, sama orijentiranost hotela i wellness centara prema turizmu - navela nas je da se pri odabiru ulja posvetimo i samom podneblju u kojem se hotel odnosno wellness centar nalazi. Na taj način nastaju proizvodi i tretmani koje kreiramo u suradnji sa svakim wellness centrom zasebno.

Tako smo primjerice za wellness centar u Starigradu Paklenici kreirali niz tretmana koji su objedinjeni pod imenom ''Velebitska aromaterapija'', a baziraju se na proizvode koje radimo posebno za njih - kupke, pilinge te ulja za masažu s eteričnim uljima od bilja koje je karakteristčcno za to područje. Nadalje, za wellness centar u Dubrovniku kreirali smo, između ostalog i tretmane kao što su masaža jadranskim oblucima te piling s rogačem. Za wellness centar u Bolu na Braču kreirali smo proizvode s bračkim biljem koje već godinama oduševljava njihove goste.

Stoga, osim što kreiramo same proizvode - kreiramo i tretmane koje wellness centri tada nude svojim klijentima. Na taj način nudimo zaista potpunu podršku wellnessima od samih početaka pa i dalje tijekom njihovog uspješnog rada. Sa svim centrima tijekom godina razvili smo krasan poslovno-prijateljski odnos tako da je veliko zadovoljstvo i nama i njima surađivati zajedno.

Najčešća ulja u wellnessu

Najčešće tražena ulja u wellnessu su ona koja imaju umirujuće i antistresno djelovanje kao što su primjerice lavanda, geranij i naranča ili pak ulja koja revitaliziraju i okrepljuju kao što su ružmarin, limun i eukaliptus.

Također su dosta tražene mješavine ulja koja opuštaju preforsirane mišiće i blagotvorno djeluju na lokomotorni sustav kao što su primjerice kombinacija lavande, papra i ružmarina.

Rijetko koji wellness će sam birati ulja za svog klijenta, uglavnom traže pomoć aromaterapeuta, a mi im unaprijed složimo mješavine. Za to ipak treba dobro poznavati eterična ulja.

Radimo mješavine ulja ili cijele preparate prema njihovom zahtjevu. Rijetki wellnessi koji žele sami kreirati ulje za masažu za svakog klijenta zasebno, prođu obuku kod nas gdje ih naučimo kako i u kojem omjeru kombinirati pojedina ulja za optimalan učinak.

Što se tiče odabira ulja prema podneblju, napravimo istraživanje u suradnji s voditeljem wellnessa o biljkama koje su karakteristične za taj kraj te ta eterična ulja ili dijelove biljaka koristimo pri spravljanju preparata.

Više info na: www.aromateka.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.