Ljepota i relax 28. kolovoza 2015.

Hipnoterapija kao prilika za rast

Njihalo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koliko puta ti se dogodilo da si odlučila smršavjeti, prestati pušiti, promijeniti posao, prekinuti vezu koja nije dobra, upisati neki tečaj, otići na putovanje. I onda odustala – nekad nakon tjedan dana, nekad već nakon pola minute? Zašto je toliko teško donijeti odluke koje su dobre za nas i još teže ustrajati u promjeni? Hipnoterapija može otvoriti put prema podsvijesti i pomoći u provođenju odluka u djelo

U pozadini je najčešće strah - strah on novoga, strah od neuspjeha, strah od samoće... i nedostatak ljubavi prema samima sebi. Osim što nas je strah, često mislimo da ne zaslužujemo ili ne možemo bolje. Osim toga navike i uvjerenja su duboko ukorijenjene u našem podsvjesnom umu. Uvijek je najlakše ostati u okvirima onoga što poznajemo. Znamo kako je pa se ne trebamo bojati promjene, novoga i nepoznatog.

Problemi su prilika za rast

Često se dogodi da nas život ''protrese'' pa ostanemo bez posla, partnera, obolimo ili bilo što drugo što nama predstavlja veliki stres. Ako smo dovoljno mudri i svjesni, prihvatit ćemo te situacije kao prilike za rast. Ako ne, preuzet ćemo ulogu žrtve i kriviti druge ljude, situaciju u državi, bolest ili nešto drugo i ne poduzimati ništa. A to je zapravo najgore – ne poduzimajući ništa ne rastemo, ostajemo ukopani, postajemo čangrizavi, ljuti, depresivni, bolesni, tužni, ogorčeni i gubimo dragocjeno vrijeme koje možemo provesti sretni, uživajući u životu. Osim toga privlačimo u život ljude i događaje koji nam samo potvrđuju ono što mislimo o sebi - da nismo dovoljno dobri, lijepi, pametni, vrijedni, da ne spominjem sve negativno što smo sposobni misliti o sebi i to najčešće takvim automatizmom da s vremenom postaje nesvjesno. Time se vrtimo u krug, iz dana u dan tonući sve dublje.

Snaga misli

Zahvaljujući opsežnim istraživanjima na području kvantne fizike, neurologije, psihologije, biologije i hipnoze danas znamo kolika je važnost naših misli i njihovog utjecaja na ono što nam se događa u životu. Znate li da imamo između 60 i 70 tisuća misli dnevno i da je 90 posto tih misli isto kao one prethodnog dana? Mišljenje istih misli vodi istim odabirima. Isti odabiri stvaraju ista ponašanja. Ista ponašanja vode istim iskustvima. Ista iskustva izazivaju buđenje istih emocija, a te iste emocije pokreću iste misli. Vaša osobnost je sačinjena od toga kako razmišljate, djelujete i kako se osjećate. U slučaju da želiš stvoriti novu osobnost – novi život, moraš početi ispitivati ili promišljati svoje misli te ih promijeniti. Morat ćeš osvijestiti svoja nesvjesna ponašanja koja su stvarala ista iskustva te početi vršiti nove odabire, poduzimati nove radnje i stvarati nova iskustva.

Nove misli vode do novih odabira. Novi odabiri vode do novih ponašanja. Nova ponašanja vode do novih iskustava. Nova iskustva stvaraju nove emocije. Nove emocije i osjećaji  nadahnut će te da i dalje razmišljaš na novi način. Zbog apsolutne povezanosti uma i tijela, energetski i biokemijski, nove misli odnosno odabiri čine promjene u moždanom sklopovlju, unutarnje kemije, genetskog izražaja i u konačnici zdravlja i života.

Poruka sebi

Namjerno odabirem riječ poruka, a ne pismo, dnevnik, pisanje i slično...upravo zato jer je najvažnije početi i jedna poruka bit će dovoljna. Najvjerojatnije kad sjedneš pisati poruku - nećeš htjeti stati pisati...pa će poruka prerasti u pismo, možda i dnevnik. Pisanje je tako jednostavan, a tako moćan način za izbacivanje svih suvišnih emocija i misli iz sebe, a ujedno terapeutski pruža jasnoću, uvide i olakšanje. Jednom kad se nađu na papiru riječi i emocije prestanu biti toliki teret kao kad smo ih imali samo u glavi ili tijelu. Postaju jasnije, mirnije, pružaju uvide i moguća rješenja. Doista stani i daj si priliku jasno sagledati koliko još nosiš zamjeranja u sebi? Ljutnje? Tuge? A strahova? Odvoji još danas par minuta i napiši odgovore na ova pitanja:

  • Kako se osjećam?
  • Na koga sam ljuta?
  • Zašto sam tužna?
  • Čega se bojim? Zašto ne promijenim posao/izađem iz veze/upišem tečaj ?
  • Zašto previše jedem/pušim/radim/ostajem u lošoj vezi/na poslu ?
  • Koje su to riječi u mojoj glavi?
  • Što si govorim kad pogriješim, kad me strah?
  • Tko mi se tako obraćao dok sam bila mala?

Već danas ćeš puno naučiti o sebi samo zahvaljujući tome što si odvojila par minuta za sebe i stavila misli na papir. Ako doista želiš napraviti konkretne promjene u svom životu, krenuti dalje, korak po korak u sretan, ispunjujući život ti to možeš! Kako? Postoje radionice ''moć čakri'' na kojima to učimo (nova grupa kreće u listopadu ove godine). Postoji terapija u kojoj koristimo blagodati stanja hipnoze odnosno duboke opuštenosti tijekom koje dobivamo odgovore na pitanja, mogućnost promjene na najdubljem nivou, pronalaska uzroka strahova ili ponavljajućih obrazaca ponašanja i mogućnost iscjeljenja i kreiranja novog slobodnog života.

Hipnoterapija kojom se bavim je  terapija u dubokom stanju opuštenosti. Tijekom terapije klijent je u potpunosti sposoban sve kontrolirati, razgovarati sa mnom i po želji prekinuti terapiju kada to želi. Ne koristim principe ''stare'' hipnoze u kojoj je klijent prepušten sugestijama hipnotizera. Umjesto toga ja sam uz klijenta kao terapeut, pomažem ti doći do odgovora koji su ti potrebni u tom trenutku te kreiram sigurno mjesto za rješavanje bilo kakvih problema ili trauma koje nosiš iz prošlosti. Ova vrsta transpersonalne hipnoterapije znatno ubrzava napredak jer za razliku od drugih terapija otvara put prema podsvijesti, prema velikom spremištu u koje spremamo sva naša iskustva i sjećanja, a kojih smo, kad smo u potpuno budnom stanju, nesvjesni jer je naš um tada orijentiran na analiziranje i obavljanje svakodnevnih operacija. Želiš li bolji, lakši, sretniji, slobodniji život? Donesi odluku i napravite prvi korak - javi se za ciklus radionica ili individualnu terapiju. Vidimo se!

I knjige ti mogu pomoći u donošenju odluka i jačanju intuicije. Roman "Putovanje s anđelima" Magde Novak, neodoljiva je priča o ljubavi koja sve pobjeđuje, uz, doduše, malu pomoć neočekivanoga. Roman Magde Novak "Putovanje s anđelima"možeš potražiti na kioscima,u poštanskim uredima i na mondo.hr po cijeni od 49,90 kuna. Više o knjizi pročitaj ovdje.

Ciklus radionica Moć čakri, doznaj više.

U Zivia studiu u Zagrebu možeš iskušati i moć hipnoze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.